19 Aralık 2009 00:00

İstanbul’da yağışlar sele neden oldu

İSTANBUL’da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur Büyükçekmece ve Silivri’de su taşkınlarına neden oldu.

Paylaş

İSTANBUL’da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur Büyükçekmece ve Silivri’de su taşkınlarına neden oldu. Kumburgaz’da D-100 Karayolu yan yol sel suları altında kaldı.
Aniden bastıran yağmurun oluşturduğu sel suları içinde mahsur kalan araçlar itfaiye ve iş makineleri tarafından kurtarıldı. Kumburgaz Elektrik Üretim AŞ Eğitim Merkezi ve yan yol üzerinde bulunan bazı siteleri su bastı.
Vatandaşlar, D-100 Karayolu üzerinde yapılan yeni köprünün su giderini kapattığını ve taşkınların bu nedenle meydana geldiğini belirterek duruma tepki gösterdi.
Su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI’NI SU BASTI
İstanbul’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Büyük İstanbul Otogarı’nı su bastı. Otogara giriş çıkış yapmaya çalışan iki otobüs de suda mahsur kaldı. Otogarın alt bölümünde bulunan birçok dükkan da sel sularına teslim oldu. Vatandaşlar, dükkanlarındaki suları kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı.
Bu arada, otogara itfaiye ekipleri sevk edildi.
Bu arada meteorolojinin bildirdiğine göre kenti etkisi altına alan yağışlı havanın bugün etkisini kaybedeceğini ve havanın gün boyu parçalı çok bulutlu olacağını kaydetti.
Açıklamada en düşük hava sıcaklığının bugün 2 derece olacağı pazar günü yağışların yeniden başlayacağını, en düşük hava sıcaklığının ise 7 derece olacağını açıklandı.
Pazar günü kuvvetli rüzgarın da etkili olacağına belirtilen açıklamada ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektii söylendi
Açıklamada pazartesi günü de aralıklarla sağanak yağışın süreceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÇHD’DEN ERTOSUN PROTESTOSU

SONRAKİ HABER

‘2009 göçmenler için ölüm, emek sömürüsü ve şiddetle geçti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa