19 Aralık 2009 00:00

ÇHD’DEN ERTOSUN PROTESTOSU

“Hayata Dönüş” adı altında 2000 yılında cezaevlerine yönelik yapılan saldırıları protesto eden Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat...

Paylaş

“Hayata Dönüş” adı altında 2000 yılında cezaevlerine yönelik yapılan saldırıları protesto eden Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) önünde protesto eylemi düzenledi.
Grup adına basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, operasyonların yapıldığı dönemde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun’un HSYK’ya üyeliğini eleştirdi.
Hakimlerin terfilerinde “daha hızlı, daha adil hükümlerle elde edecekleri hukuksal liyakatin arandığını”, ancak Türkiye’de bu liyakatin göz ardı edildiğini belirten Kozağaçlı, “Burada, ‘Seni HSYK’ya üye yaptım, bundan sonra sadece senin gibileri terfi ettir, hakim yap’ derseniz, artık gelecekte işlenecek suçları organize ediyorsunuz demektir” dedi.
“Ali Suat Ertosun için en doğru terfi sanık sandalyesidir” diyen Kozağaçlı, Ertosun’un cezaevlerinde yaşanan olaylar nedeniyle yargılanması gerektiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından avukatlar, Ertosun aleyhine sloganlar atarak dağıldı.
Yapılan operasyonla 20 cezaevine operasyon yapılmıştı. cezaevlerine yapılan saldırıda 30 hükümlü ve tutuklu yaşamını yitirirken 237 hükümlü ve tutuklu da yaralanmıştı. Operasyonlar sonrası yapılan ölüm oruçlarında da yüzlerce insan ölmüştü (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

SONRAKİ HABER

İstanbul’da yağışlar sele neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa