19 Aralık 2009 00:00

Yağmur yine hazırlıksız yakaladı

ÇEŞİTLİ kentlerde aniden bastıran şiddetli yağış sonrasında defalarca yaşanan su baskınlarına rağmen önlem alınmayınca, aynı görüntüler yaşandı.

Paylaş

ÇEŞİTLİ kentlerde aniden bastıran şiddetli yağış sonrasında defalarca yaşanan su baskınlarına rağmen önlem alınmayınca, aynı görüntüler yaşandı. Evler, işyerleri, karayolları, okullar ve araçlar sular altında kaldı.
Edremit Körfezi’nde sabaha karşı başlayan şiddetli yağmur yüzünden E-87 karayolunun bir bölümü su altında kaldı. Trafiğin tek şeritten verildiği yol üzerindeki işyerlerini de su basınca buralarda çalışan işçiler iş makineleriyle taşındı.
Sağanak yağmur sebebiyle Balıkesir’in Edremit ilçesi başta olmak üzere Ayvalık ve Burhaniye ilçeleriyle bağlı beldelerindeki sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu. Edremit Anadolu Lisesi ve jandarma karakolunun bahçeleriyle bazı işyerlerini ve evleri su bastı. Özellikle Edremit’te etkili olan yağmurda belediye ekipleri yetersiz kalınca, çevre beldelerden vidanjör takviyesi yapıldı. Yağmur öğle saatlerinde kesildikten sonra vatandaşlar, evlerindeki ve işyerlerindeki suları boşaltmaya başladı.
Okulun yanından geçen dere yatağındaki rögar kapakları, iş makineleri yardımıyla kırılarak genişletildi. Belediye ekipleri, su basan yerlerde çalışmalara devam ediyor. Yağmur sebebiyle bazı maddi hasarlı küçük trafik kazaları da meydana geldi.
BODRUM’DA CADDELER DEREYE DÖNDÜ
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, dün geceden beri devam eden yağmurun şiddetini artırmasıyla çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Oasis Alışveriş Merkezi, market, muhasebe büroları, camilerin bodrum katları, kapalı otoparklar ve birçok yerde maddi hasar meydana geldi. Caddeler ve sokaklar dereye dönerken trafikte aksamalar oldu.
HAVRAN’I YAĞMUR VE DOLU VURDU
Balıkesir’in Havran ilçesinde sabahın erken saatlerinde, şiddetli yağmurla birlikte dolu da yağdı. Temaşalık köyü yolu sular altında kalırken, yüksek kesimlerden gelen kum, toprak, bitki artıkları, çamur ve taşlarla kaplandı. İlçede, doludan dolayı beyazımsı bir görünüm oluştu.
Bazı araçlar, yolları kaplayan sel sularından etkilendiğinden bozulunca, başka araçlar tarafından halatla çekildi. Temaşalık’ın Yukarı Mahalle ve Serhat Tepesi’nden gelen sel, Çamdibi yolu ve Değirmen Mahallesi’ni su altında bıraktı, çamur ve taşlarla kapladı. Havran Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına hız verdi.
İSTANBULLU DA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI
İstanbul’da öğle saatlerinde başlayan yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı.
İstanbul’da ara ara kendini gösteren yağmur, öğleden sonra sağanak haline dönüştü. Yağmur nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, aniden bastıran yağmurda ıslanmaktan kurtulamadı. Bazı vatandaşlar, bina saçakları altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Evli olduğunu 4 yıl sonra öğrendi

SONRAKİ HABER

Allianoi’yi korumak tarihsel bir görev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...