21 Aralık 2009 00:00

Yine aynı karakol!

Avcılar’da son dönemlerde yaşanan olayların öznesi olan polislerin bağlı olduğu Firuzköy Karakolu’nda, bir şüpheli ölüm yaşandı

Paylaş

Avcılar’da son dönemlerde yaşanan olayların öznesi olan polislerin bağlı olduğu Firuzköy Karakolu’nda, bir şüpheli ölüm yaşandı. Dağıtım iznine gelen 2 aylık asker Osman Aslı, karakolda ölü bulundu. Polisler, 20 yaşındaki Aslı’nın kendini bot bağcıklarıyla astığını iddia ederken, aile bu iddiayı gerçekçi bulmuyor. Avukatı ise askerin burnunun kenarında morluk olduğuna dikkat çekiyor.
Zonguldak’ta askerlik yapan Aslı, dağıtım izni için İstanbul’a ailesini ziyarete gelmişti. Aslı, cuma günü Avcılar’da, ‘yalpalayarak yürüdüğü’ gerekçesiyle gözaltına alındı. Aslı, yunus ekipleri tarafından, ‘elindeki poşetten bali çektiği’ iddiasıyla Avcılar Firuzköy Karakolu’na götürüldü. Asker olduğunu söyleyen Aslı, nezarethane yerine avukat görüşme odasına konuldu.
AÇIKLAMA: ÖLÜ BULUNDU
İddialara göre Aslı’nın GBT kaydı, internet bağlantısında sorun olduğu için yapılamadı. Aslı bekletilmeye devam ederken, karakolda nöbet değişikliği yaşandı. Karakoldan yapılan açıklamaya göre polislerin saat 19.00 sıralarında avukat görüşme odasını kontrol ettiği sırada Aslı, ölü bulundu. Oysa ki avukat odasının, kamerayla izlenmesi gerekiyordu. Askerin ayağındaki botunun bağcıklarını, penceredeki jaluziyi tutan 3 çiviye asarak intihar ettiği ileri sürüldü.
AİLE DAVACI
Baba İsmet Aslı, öfkesini şöyle dile getirdi: “Gece bana saat 00.45’te ölüm haberini verdiler. ‘Bot ipiyle kendisini asmış’ dediler. O gün emniyette sorumlu herkesten davacıyım. Onların da evladı var.” Oğlunun ardından ağıtlar yakan anne Fatma Aslı da “Oğlumun suçu nedir? Kimse açıklama yapmadı” dedi. Aslı’yı olay günü sabahı en son gören arkadaşı, “Hiçbir şeyi yoktu. Biletini almış Nevşehir’e gidecekti” diye konuştu.
BURNUNDA MORLUK
Ailenin avukatı Ahmet Alpaslan, “Burnunun kenarında da morluk vardı. Raporu Adli Tıp uzmanları verecek, ona göre harekete geçeceğiz” dedi. Aile suç duyurusunda bulunmaya hazırlanırken, Aslı’nın cenazesi memleketi Hatay Kırıkhan’a gönderildi. Aslı’nın ölümüne ilişkin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2 müfettiş görevlendirdiği, müfettişlerin bugün İstanbul’a gelerek inceleme yapacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

NELER OLMUŞTU?
Avcılar’da son dönemde yaşanan olaylarda başrolü oynayan yunus polislerinin, Avcılar Firuzköy Karakolu’na bağlı olduğu biliniyordu. İşte bu olaylardan bazıları:
*21 yaşındaki üniversite öğrencisi Güney Tuna, 4 Ekim günü Avcılar’da arkadaşlarıyla oturduğu bir parkta yunus polislerinin saldırısına uğradı. Yaklaşık 10 polis tarafından dövülen Tuna, beyin kanaması geçirerek 2 gün yoğun bakımda tutuldu.
*Yalnızca birkaç hafta sonra Özkan Gerçek ve Ömer Adıgüzel, Avcılar’da kimlik kontrolünde polis kurşunuyla yaralandı. Hastaneden yaralı halde savcılığa götürülüp “örgüt üyeliği” gerekçesiyle tutuklanan Gerçek ve Adıgüzel, Metris Cezaevi’nde tek kişilik hücrelere konuldu.
*Kısa süre sonra da Avcılar polisinin görev bölgesi olan Esenyurt Saadetdere Mahallesi’nde polisin şüphelendiği için takibe aldığı Alaattin Karadağ, hayatını kaybetti. Çatışma yaşandığı iddia edildi, görgü tanıkları ise Karadağ’ın yaralı olarak yakalandıktan sonra sivil polisler tarafından infaz edildiğini iddia etti.
ÖNCEKİ HABER

İŞKENCE GÖREN ÇOCUKLARDAN SUÇ DUYURUSU

SONRAKİ HABER

Evli olduğunu 4 yıl sonra öğrendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...