21 Aralık 2009 00:00

Terzi Fikri yeniden Fatsa’da

ORDU’nun Fatsa ilçesinde 1979’da belediye başkanı seçilen ve ilçeyi halk meclisleriyle yöneten Fikri Sönmez’in adı, sonradan ‘Kenan Evren’ olarak değiştirilen caddeye tekrar konulmak isteniyor.

Paylaş

ORDU’nun Fatsa ilçesinde 1979’da belediye başkanı seçilen ve ilçeyi halk meclisleriyle yöneten Fikri Sönmez’in adı, sonradan ‘Kenan Evren’ olarak değiştirilen caddeye tekrar konulmak isteniyor. CHP’li meclis üyeleri, ‘Terzi Fikri’nin halkla birlikte yaptığı, ancak daha sonra 12 Eylül darbesinin mimarı olan Kenan Evren’in adı verilen caddeye, yeniden kendi adının verilmesi için harekete geçti. Öneriye, AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın da sıcak baktığı öğrenildi.
CHP ilçe yöneticileriyle belediye meclisi üyeleri, Kenan Evren Caddesi’nin adının, eskisi gibi ‘Fikri Sönmez Caddesi’ olarak değiştirilmesini istedi. Meclis üyeleri, Fikri Sönmez döneminde halkın 3 aylık bir çabayla yaptığı en büyük caddenin isminin Kenan Evren olmasının büyük bir ayıp olduğuna dikkat çekti.
TERZİ FİKRİ KİMDİR?
Fatsa’da 14 Ekim 1979’da yapılan seçimlere bağımsız aday olarak katılan Terzi Fikri, oyların yüzde 60’ını alarak başkan seçildi. Sönmez, ilkokul mezunu ve terziydi. Sönmez seçildikten sonra, yarım kalan kanalizasyon çalışmalarını tamamladı. 12 Eylül öncesinde Fikri Sönmez ve 900 kişiden oluşan halk meclisi gözaltına alındı ve tutuklandı. Terzi Fikri, 4 Mayıs 1985’te Erzincan Cezaevi’nde kalp krizinden hayatını kaybetti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Okul öncesi öğretmenleri haklarını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...