21 Aralık 2009 00:00

Osman Şahin’e hemşehri ödülü

MERSİN Kenti Edebiyat Ödülleri’nin üçüncüsü Osman Şahin’e verildi.

Paylaş

MERSİN Kenti Edebiyat Ödülleri’nin üçüncüsü Osman Şahin’e verildi. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde, bugüne kadar aldığı ödüller arasında en değerlisinin hemşehrilerinden aldığı ödül olduğunu ifade eden Şahin, “İnsanın yaşadığı yerde ödüllendirilmesi kadar onurlu bir şey yoktur” dedi.
“Bir at binicisi kadar başarılıdır, bir edebiyatçı okuduğu kitaplar kadardır” diyen Şahin, Türkiye’de okuma alışkanlığının olmadığına dikkat çekti. Şahin, “Oysa ekmekle kitabı bir tutmalıyız. Zira ekmek vücudu, kitap beyni doyurur” diye konuştu.
Törene katılan edebiyat eleştirmeni Semih Gümüş, “Osman Şahin, Anadolu’nun sert gerçekliği içerisindeki hikayeleri anlatmıştır. Çünkü edebiyat bir biçimde insanı ve gerçeği anlatır” dedi.
Osman Şahin’in her zaman ‘köylü’ kaldığını ifade eden sinema eleştirmeni Atilla Dorsay da, “Ama bu köylülük Atatürk’ün dikkat çektiği soyluluk ve efendiliktir. Şahin, bir toprağın insanıdır. Umarım hep öyle kalır” diye konuştu.
Osman Şahin’in öykülerini yazarken kahramanları kötü ya da iyi diye ayırmadığına dikkat çeken yazar-eleştirmen Doğan Hızlan ise “Onda müthiş bir kişi tasviri ve betimlemesi vardır” dedi.
Mersin ve edebiyat alanında önemli bir gün yaşadıklarını söyleyen Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise “Osman Şahin’in Mersinli olması bizi daha çok onurlandırıyor” diye konuştu.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Oda Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Edebiyat Ödülleri jürileri Özdemir İnce ve Celal Soycan’ın ev sahipliğindeki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, CHP Milletvekili İsa Gök de katıldı. Törenin en renkli konukları ise ev kadını iken tiyatro yazıp oynamaya başlayan Aslanköylü kadınlardı. Kadın tiyatrocular, Şahin’e çam dallarından oluşmuş bir buket sundular.
(Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hasan Ali Yücel anıldı

SONRAKİ HABER

Yönetmenler Kralı’na ‘Güle güle’!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...