21 Aralık 2009 00:00

‘Hayata tutun Vedat’

Müzisyen Vedat Ülger, hastanede yaşam mücadelesi verirken, O’nu yalnız bırakmayan dostları, “Yaşama tutun Vedat” diye seslendiler.

Paylaş

Müzisyen Vedat Ülger, hastanede yaşam mücadelesi verirken, O’nu yalnız bırakmayan dostları, “Yaşama tutun Vedat” diye seslendiler.
Böbrekleri çalışmayan ve organ nakli bekleyen müzisyen Vedat Ülger’in yalnız olmadığını göstermek ve toplumda organ bağışını yaygınlaştırmak amacıyla sanatçı dostları Vedat Ülger için önceki akşam Migros Sanatolia Sahnesi’nde, “Bir Organ Bağışla, Bir Ömür Bağışla-Vedat Ülger’le bir Solukluk Ömür İçin” adıyla düzenledikleri etkinlikte Vedat Ülger’i sevenleriyle buluşturdular.
SELMA AĞABEYOĞLU DA ANILDI
Etkinliğin çağrıcılarından Şair Mehmet Özer, Vedat Ülger’in böbreklerinin çalışmadığını ve yaşama tutunabilmek için organ beklediğini söyledi. Etkinlikle hem organ bağışı konusunda duyarlılığı artırmayı, hem de O’na yalnız olmadığını göstermeyi amaçladıklarını belirten Özer, bir gün önce kaybettikleri şair Selma Ağabeyoğlu’nu da andı.
ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Şair Zerrin Taşpınar ise elindeki organ bağış kartını göstererek, yanından ayırmadığını, bununla organlarının da kendisiyle gitmemesi, başka bir bedende yaşam bulmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti. “Bugün Vedat hasta. Yarın sıra hangimizde. Belki de ekmeği, işi, geleceği peşinde Ankara’ya gelen, buz gibi havada, buz gibi sulara maruz bırakılan TEKEL işçileri geleceğin böbrek hastaları olacak” diyerek, TEKEL işçilerinin mücadelesini de anan Taşpınar, herkesi organ bağışı konusunda duyarlılığa çağırdı.
‘TÜRKÜLERİNİ ÖZLEDİK’
Nevzat Karakış’la birlikte sahneye çıkan, Şair Şükrü Erbaş da yaşamını sürdürdüğü Antalya’dan gelirken Selma Ağabeyoğlu’nun ölüm haberini aldığını, dehşet duyguları içinde, yolun kalan kısmını ağlayarak geçirdiğini anlattı. Erbaş, daha sonra Selma Ağabeyoğlu için Behcet Necatigil’in “başsağlığı” adlı şiirini okudu. Daha sonra Vedat Ülger’e “seni seviyoruz. Türkülerini özledik. Şu mazeret iznini bitir artık,” diye seslenen Erbaş, Ülger’in hayata tutunmasını istedi. Daha sonra Vedat Ülger için şiir okuyan Erbaş, Karakış’la birlikte sahne almanın da kendisine keyif verdiğini söyledi. Karakış da türkülerini Vedat Ülger ve dostları için söyledi.
ÜLGER KATILAMADI
Tiyatro sanatçısı Yılmaz Demiral ise etkinliği düzenledikleri 19 Aralık’ın, “hayata dönüş” adı altında; gencecik insanların öldürülmesinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bu katliamı kınadı.
Vedat Ülger’in hastanede olduğu için katılamadığı etkinliğe; Ülger’in sevgi ve selamlarını eşi Nevin Ülger getirdi. Nevin Ülger bu dayanışmadan dolayı herkese teşekkür etti.
Vedat Ülger’in sinevizyondan türkülerini söylediği etkinlikte, Grup Günyüzü Arapça, Kafkasça, Kürtçe, Türkçe ezgileri ve Balkan Çingene şarkılarıyla salona “halkların kardeşliği”ni getirirken, daha sonra sahneye gelen Efkan Şeşen’le de iki parçayı birlikte söylediler.
Şeşen de Ülger’e sağlık dileklerini ileterek, ezgilerini hem Vedat Ülger hem de dostları için söyledi.
Grup Kibele, Nurettin Rençber, Erkan Yavuzer, Aladdin Us da sahne alarak, türküleriyle Vedat Ülger’i, “Hayata tutun Vedat” mesajı verdiler.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Pamuk tarlası balık havzası oldu

SONRAKİ HABER

Tiyatro insan için yapılır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...