21 Aralık 2009 00:00

Virüs hastaneleri esir alabilir

SAĞLIK Bakanlığı’nın verilerine göre hastanelerde domuz gribi hastalığı sebebiyle 347 kişi yataklı tedavi görüyor.

Paylaş

SAĞLIK Bakanlığı’nın verilerine göre hastanelerde domuz gribi hastalığı sebebiyle 347 kişi yataklı tedavi görüyor. Bunların 113’ünün takip ve tedavisi yoğun bakım ünitelerinde sürdürülüyor. 99 hasta ise solunum cihazına bağlı olarak takip ediliyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, hastanelerin virüs tehdidi altında olabileceğine dikkat çekti.
Kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı bulunmayanların evlerinde tedavi görmelerinin faydalı olacağını belirten Leblebicioğlu, evde de el yıkamaya ve temizliğe özen gösterilmesini istedi. Polikliniklere başvuran hasta sayısının sürekli arttığını belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, merkezi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 9 hastadan 5’inin solunum desteğine bağlı takip edildiğini ifade etti. Prof. Dr. Leblebicioğlu, hastanelerin de gerekli önlemleri almasını önerdi.
KRİTİK 10 HAFTA BİZİ BEKLİYOR
Pandemik A tipi grip vakasından korunmanın en güvenilir yolunun aşı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Leblebicioğlu, önümüzdeki 10 haftanın riskli bir dönem olduğunu belirtti. Prof. Leblebicioğlu, bu hastalığın risk gruplarını etkilediğini, fakat risk grubunda olmayan insanları da etkileyebildiğini ve ölüme kadar götürebilen olumsuz sonuçlara neden olabildiğine dikkat çekti.
Prof. Dr. Leblebicioğlu, “Bunun için herkesin aşı olmasında yarar var. Hamileler için de aşı gelmiştir. Bu aşıyı hamile bayanların vurulması gerekiyor. Avustralya’da grip 14 hafta sürdü. Türkiye’de bu 14 hafta kısa veya uzun olabilir. Ardından yeni dalgalar gelebileceğini biliyoruz. Onun için vakit kaybetmeden aşı olmalıyız” dedi. (SAMSUN)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

Evrim tartışmaları, siyasal mücadelenin de bir konusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...