21 Aralık 2009 00:00

Mücadeleye devam edeceğiz

14 Aralık 2009 günü yayınlamaya başladığınız Bir Sanayi Havzasında Kriz Günlüğü isimli dosyanın “Fabrikalar yanıyor!

Paylaş

14 Aralık 2009 günü yayınlamaya başladığınız Bir Sanayi Havzasında Kriz Günlüğü isimli dosyanın “Fabrikalar yanıyor! Sendikacılar bakıyor” başlıklı yazısında ve içeriğinde yer alan eleştiriler dikkatimizi çekmiştir. Evrensel Gazetesi, emekçilerden haber almak için dikkatle takip ettiğimiz, emekçilerin sesi olmayı başarmış bir yayın organıdır. Bu anlamda, gazetede yer alan ve bizim de örgütlenme bölgemiz olarak sürekli izlediğimiz Kıraç-Esenyurt bölgesi ile ilgili haberlerin dikkatimizi çekmesi elbette doğaldır. Bu bölgeye ve genel olarak sendikal harekete ve emekçi sorunlarına duyarlılığınız için sizleri kutlayarak ve teşekkür ederek başlamak isterim.
Evrensel’in, Esenyurt-Kıraç gibi emekçilerin yoğun olarak çalıştığı ve yaşadığı bu havzayı özel olarak ele alması ve emekçilerin görüş ve eleştirilerini yayınlayan bir dosyaya yer vermesi önemlidir. Fakat aynı bölgede uzun zamandır yaşadıklarımızla eleştirileri karşılaştırdığımız zaman “algılamada” sorunlar olduğunu gördüğümüzü de belirtmeliyim.
TEKSİF Sendikası Yedikule Şubesi olarak aynı bölgede tekstil ve konfeksiyon fabrikalarında çalışmakta olan işçilerin örgütlenmesi ve hak araması için çalışmaktayız. Şu sıralarda bu bölgede iki ayrı fabrikada yürüttüğümüz örgütlenme çalışmaları devam etmektedir. Hiç örgütlenme çalışması yapmadığımız halde sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bize gelen ya da çalışma yaptığımız alanda karşılaştığımız emekçilere ise sektör farkı gözetmeksizin her türlü desteği vermeye dikkat etmekteyiz.
TEKSİF Sendikası olarak aralarında üyemiz olmadığı halde Edirne Genç Tekstil’de çalışmış ama 5 aylık maaşlarını alamamış olan 160 işçinin alacaklarının peşine düşüp 15 günde bu parayı işçilere ödenmesini sağlayan, sendikacı kimliğimizdir. Aralarında bir tek üyemiz olmasa bile kot kumlama işinde çalışıp silikozis hastalığına yakalanmış olan işçilere karşı duyduğumuz sorumluluk ta bu kimliğimizle bağlantılıdır. Özak Tekstil’de hırsızlık gibi aşağılayıcı gerekçelerle işten atılan ve tazminat alamayan 9 işçiye sahip çıkıp tazminatlarını ve insanlık onurlarını kurtarmak için verdiğimiz mücadelede, sendikacı kimliğimizin bize gösterdiği yolun sonundaki ödevdir. BJ Tekstil’de işten atılan işçilerin haklarını 2007 yılından bu yana aramamızın sonucudur ki, işçiler bize güvenmeye ve gittikleri başka fabrikalarda da sendikal örgütlenme çalışmaları yürütmeye devam etmektedirler.
TEKSİF Sendikası ve TEKSİF Yedikule Şube olarak İstanbul’da, ayrıca Bursa, Düzce, Uşak ve diğer şehirlerde işçileri umutsuz, çaresiz bırakmayacağız. Eksiklerimiz olabilir, yanlış yapmış olabiliriz ama yanlışlarımızı düzelterek, eksiklerimizi tamamlayarak emekçilere hizmet etmeye onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Başı darda olan bütün emekçilere kapımız sonuna kadar açık, uzatılan eli yakalamak için yardım elimiz havada bekliyor olacağız.
Sebahattin Çetin
TEKSİF Yedikule Şube Başkanı (İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

İZLERİ SİLİNMEDİ

SONRAKİ HABER

Son durak TEKEL…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa