20 Aralık 2009 00:00

Öfkeleri gözyaşlarıyla bilendi

TEKEL işçisi kadınlar, üzerlerinde kefenlerle Türk-İş önünden Sakarya Caddesi’ne yürüdü; Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve Kadın milletvekillerine; “Kadın ve ana yüreği ile bu sese kulak verin. Bizi 4-c sefaletine mahkum etmeyin” diye seslendiler.

Paylaş

TEKEL işçisi kadınlar, üzerlerinde kefenlerle Türk-İş önünden Sakarya Caddesi’ne yürüdü; Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve Kadın milletvekillerine; “Kadın ve ana yüreği ile bu sese kulak verin. Bizi 4-c sefaletine mahkum etmeyin” diye seslendiler.
Tek Gıda-İş üyesi TEKEL işçisi kadınlar dün yürekleri burkan, öfkeleri bileyen bir yürüyüş yaptı, “Bizi 4-c sefaletine mahkum etmeyin” diye seslendiler.
Üzerlerine giydikleri kefenlerle, “Kefeni giydik geri dönüş yok” diyen kadın işçiler, Türk-İş önünden Sakarya Caddesi’ne kadar, “Yan gelip yatmadık, vatanı satmadık”, “Erdoğan 4-c’yi al başına çal”, “İşçiyiz, kadınız, AKP’yi yıkacağız” sloganları attılar. “Eve dönmüyorum, çocuğuma ne söyleyeceğim”, “Çocuklarım için direniyorum”, “Emine’ye pırlanta, işçiye biber gazı”, “Elimizin hamuruyla değil, alnımızın teriyle direniyoruz” dövizleri taşıyan kadınlar, attıkları sloganlarla, sıktıkları yumruklarıyla kararlılıklarını dile getirdiler.
ESNAFTAN ALKIŞLI DESTEK
Sakarya’daki balıkçısından, çiçekçisine esnafın ve yoldan geçenlerin de alkışlarla destek verdikleri kadınlara, Emek Partili kadınlar da “TEKEL işçisi kadınlar yalnız değildir” pankartı açarak destek verdi.
Kadınlara çok sayıda TEKEL işçisi erkekler ile Ankara’lı erkek emekçiler de destek verdi.
Sakarya Caddesi’nde Diyarbakır’dan gelen Müzeyyen Yalçın adlı işçinin kızı Gözde Cansu Yalçın’ın annesine yazdığı şiir ise yürekleri burktu, katılanları gözyaşlarına boğdu.
DERDİMİZ ÇOCUKLAR AÇ KALMASIN
Aydın Taşkın adlı işçi kadının da şiir okumasının ardından Deniz Bostancı, kadınlar adına açıklama yaptı. “Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve kadın milletvekillerine” hitaben konuşan Bostancı, “Size sesleniyoruz, çünkü, kadın olarak, anne olarak bizi en iyi siz anlarsınız” dedi.
“Ankara’nın ayazında günler, geceler boyu sokaklardayız. Aralık soğuğu, yağmuru üstümüzden geçiyor. Hastalığa da katlanıyoruz, beton üstünde yatmaya da. Ne için dersiniz? Bir tek derdimiz var, çocuklarımız aç, susuz kalmasın. Gözlerindeki ışık sönmesin” diye seslenen Bostancı, kiminin eşinin işsiz, kiminin çocuklarına hem anne hem baba olduğunu söyledi.
Kimisinin de pahalılıkta ancak geçinebildiğini, ama çocuklarını sokaklara teslim etmek istemediklerini belirten Bostancı, “Derdimiz yattığımız yerden para kazanmak değil. Bunca yıl devlete hizmet verdik, ürettik, ülkeye kazanç sağladık. Yine çalışmak istiyoruz. Ama insan gibi, onurumuzla çalışmak istiyoruz” dedi.
GECELERİ SICAK YATAKTA BİZİ DÜŞÜNÜN
Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve Kadın milletvekillerine, “Geceleri sıcak yatağınıza yattığınızda, başınızı yastığa koyduğunuzda, kar ve yağmur altındaki biz TEKEL işçilerini düşünün” diye seslenen Bostancı, kadın ve ana yüreği ile bu sese kulak vermelerini istedi. Bostancı, taleplerinin kabul edilmesi için lider eşlerinin devreye girmesi çağrısı yaparken, kadınlar mücadelede kararlılıklarını sloganlarına yansıttılar.
Açıklamanın ardından Türk-İş önüne yine alkış ve sloganlarla dönen kadın işçilerden bazıları rahatsızlandı.
Kadınlar gün boyunca da gözyaşlarını, öfke ve kararlılıklarıyla birleştirerek, erkek işçilerle birlikte, “Ölmek var dönmek yok”, “Kefenleri giydik, geri dönüş yok” diye seslendiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hem hükümete hem Türk-İş’e öfke

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...