20 Aralık 2009 00:00

Hem hükümete hem Türk-İş’e öfke

TEKEL işçilerine Ankara’da yapılan saldırı İstanbul’da yapılan yürüyüşle protesto edildi. Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul şubelerinin çağrısı ile Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan işçiler...

Paylaş

TEKEL işçilerine Ankara’da yapılan saldırı İstanbul’da yapılan yürüyüşle protesto edildi. Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul şubelerinin çağrısı ile Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan işçiler, hem AKP Hükümeti’nin saldırgan tutumunu hem de Türk-İş’in saldırılar karşısındaki sessizliğini protesto etti.
Yürüyüşe Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel de destek verdi.
“İşçi düşmanı hükümet istifa”, “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “Direne direne kazanacağız”, “Türk-İş uyuma üyene sahip çık”, “Suskun Türk-İş istemiyoruz” sloganları atan işçilere seslenen Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, “Biz TEKEL işçisinin yanında olmak istiyoruz. Onlara sıkılan gazın, suyun bizlere de sıkılmasını istiyoruz çünkü biz sınıf kardeşleriyiz” dedi.
TÜRK-İŞ BİZİ YILLARCA UYUTTU
Üyesi oldukları Türk-İş’in “partiler üstü politika” diyerek işçileri uyuttuğunu, “Amerikan usulü özelleştirme”, “Japon usulü özelleştirme” diyerek işçileri uyuttuğunu söyleyen Ayçin, “Devletin bizi denetlemesine gerek yok, bizde böyle genel başkanlar varken denetlenmemiz gerekmiyor. Türk-İş’e diyoruz ki, biz Ankara’ya gelmek istiyoruz, Kızılay’ı Meclisi işgal etmek istiyoruz” diye konuştu.
Ayçin, Ankara Valisi’nin “Provokasyon olabilirdi” sözlerini hatırlatarak, “Bire Allahsız en büyük provokatör sensin, Başbakan, Meclistekilerin hepsi provokatör” dedi.
Hayatı üretenler, yaratanlar olarak hesap sormasını da bildiklerini ifade eden Ayçin, Türk-İş yöneticilerine şöyle seslendi, “Türk-İş yöneticileri AKP’nin arka bahçesi olmaktan vazgeçin, sınıfın önüne geçin ve bizi Ankara’ya çağırın.”
Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise AKP hükümetine sokaktaki sese kulak vermesi çağrısını yaptı.
KESK İstanbul Şubeler Platformu adına konuşan Yunus Durdu da TEKEL, itfaiye, demiryolu çalışanlarının mücadelelerini ortaklaştırması gerektiğini söyledi.
AKP CUNTASINA KARŞI MÜCADELE
Türk-İş şubeleri adına ortak açıklamayı yapan Tez Koop-İş 2 No’lu Şube Başkanı Rabia Özkaraca, AKP Hükümeti’nin haklarını arayan TEKEL işçilerine işgalci güç muamelesi yaparak başkentten püskürtmek için adeta savaş açtığını kaydetti. TEKEL işçilerinin sadece özlük haklarını korumak istediğini belirten Özkaraca, böyle hain bir saldırıyı hak etmediklerini söyledi. İstanbul’da da özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya karşı çıkan itfaiye çalışanlarının benzer bir saldırı ile yüz yüze kaldığını belirten Özkaraca, polisin AKP’li belediyeleri koruma altına aldığını dile getirdi.
Özkaraca, “Türk-İş İstanbul şubeleri olarak insanca çalışma ve yaşama koşulları için hak arama mücadelesi veren TEKEL, itfaiye ve demiryolları emekçilerinin mücadelelerini destekliyoruz. Başta konfederasyonumuz Türk-İş olmak üzere tüm konfederasyonları ve emek örgütlerini AKP’nin cunta politikalarına karşı birleşmeye, mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçileri 5. günde yine Ankara’da

SONRAKİ HABER

Öfkeleri gözyaşlarıyla bilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...