21 Aralık 2009 00:00

Dolabın altında kalan adalet

YİMPAŞ mağazasında 4 yaşındaki çocuğun üzerine devrilerek ölümüne yol açan dolap davası, skandala döndü.

Paylaş

YİMPAŞ mağazasında 4 yaşındaki çocuğun üzerine devrilerek ölümüne yol açan dolap davası, skandala döndü. 755’er liralık ceza bile zamanaşımına girdi.
Haşim ve Nazar Karahan çifti, 9 Mart 2001’de 4 yaşındaki oğulları Servan’la birlikte YİMPAŞ’ın Ankara Söğütözü’ndeki mağazasına gitti. Servan, oyuncak reyonunda anne ve babasının elini bırakarak oynarken, duvara monte edilmeyen ve tek ayağı boşlukta olan 100 kiloluk dolap, üzerine düştü; Servan, olay yerinde hayatını kaybetti.
Dava açılan 3 mağaza yöneticisinin Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davasında, 3 kez bilirkişi raporu istendi. 2 raporda Servan, kusurlu bulundu. Sanıklara sadece 755’er lira para cezası verildi. Ancak bu ceza bile tahsil edilemeden dava zamanaşımına girdi. Baba, bilirkişi raporlarının ve tebligatların bilerek yanlış adrese gönderilip davanın zamanaşımına uğratıldığı iddiasını yargıya taşıdı. Bilirkişilikten istifa eden Erhan Dinçer, “Rapora karşı oy verdim. Bunun üzerine hakim, ‘Raporlarımda muhalefet şerhi istemiyorum. O zaman istifa edin’ dedi. Ben de istifa ettim” dedi. Bunun üzerine bilirkişilere, “gerçeğe aykırı rapor düzenlemek”ten verilen 1 yıllık hapis cezası da ertelendi. Yargıtay’da olan dosya yeniden açılacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Deli raporu al!

SONRAKİ HABER

Olimpiyatlara savaşçıl maskot

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...