22 Aralık 2009 00:00

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI TUTUKLANDI

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ‘Ahtapot’ operasyonunda, çetenin kollarının uzun olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ‘Ahtapot’ operasyonunda, çetenin kollarının uzun olduğu ortaya çıktı. Aralarında 2 emniyet müdür yardımcısı, 2 şube müdürü, 2 polis, 1 astsubay ve 1 gardiyanın da bulunduğu 24 şüpheli adliyeye çıkarıldı. Bu şüphelilerden biri emniyet müdür yardımcısı olan 8 kişi ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘işyeri kurşunlamak’, ‘çek ve senet tahsilatı’, ‘kumar oynatmak’ suçlarından tutuklandı.
Antalya’nın yanı sıra İstanbul, Ankara ve Kahramanmaraş’ta yaptığı eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 24 kişi sorgulandı. Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Harun T, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Erol ǒnin de aralarında bulunduğu 7 kişi savcılıktan serbest bırakılırken, 17 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
DOSYALAR KABARIK
Dün sabah saat 06.00’da biten mahkeme sonunda, şüphelilerden Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin, ele başları Bayram Sezer ve Oğuz Kocaman, Antalya’daki lüks restoran zinciri sahibi Ömer Çalışkan adlı çete üyeleri, ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘işyeri kurşunlamak’, ‘çek ve senet tahsilatı’, ‘kasten adam yaralamak’, ‘kumar oynatmak’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 kişi ise adli kontrol verilerek serbest bırakıldı.
PARA GÖNDERDİ
Çete lideri Bayram Sezer’in, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin’e her ay düzenli olarak para gönderdiği ve dosyaya banka dekontlarının ve aralarındaki telefon görüşmelerinin kayıtlarının delil olarak konulduğu belirtildi. Çetin’in, Keçiören Emniyet Müdürü olduğu dönemde aslen Keçiörenli olan çete lideri Sezer ile tanıştığı bildirildi. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Susturmak mı istediler?

SONRAKİ HABER

Deli raporu al!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa