22 Aralık 2009 00:00

İŞTE FENER RUM PATRİĞİ’NİN OLAY SÖZLERİ!

BARTHOLOMEOS’un “İkinci sınıf vatandaşız” diyerek şimşekleri üzerine çeken konuşmasının tam metni yayınlandı.

Paylaş

BARTHOLOMEOS’un “İkinci sınıf vatandaşız” diyerek şimşekleri üzerine çeken konuşmasının tam metni yayınlandı.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’de “ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini” belirterek, “(Türkiye) Kudüs’ün devamı, bizim için onun kadar kutsal ve mübarek bir toprak. Bazen çarmıha geriliyor olsak da burada kalmayı tercih ederiz” dedi.
TARİHE SAYGI YOK
CBS televizyonunda dün gece yayımlanan “60 Dakika” programına katılan ve programın muhabirlerinden Bob Simon’un sorularını yanıtlayan Patrik Bartholomeos, “İkinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorsanız, bir Rum olarak, neden Yunanistan’a gitmiyorsunuz?” sorusu üzerine ise şunları kaydetti:
“Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Burada doğduk, burada ölmek istiyoruz. 17 asırdır olduğu gibi misyonumuzun burada olduğunu hissediyoruz. Bizim ülkemizin yetkililerinin bu tarihe neden saygı göstermediğini merak ediyorum.”
RENCİDE EDİCİ
Bartholomeos, programın Heybeli Ada Ruhban Okulu’nun kapalı olmasıyla ilgili olarak “Hiçbir gerekçe gösterilmeden kapalı tutulması yazık, utanç verici ve bir suç. Niçin?” ifadesini kullandı. Okulun, “Sevgi, barış ve birlik telkininde bulunan kişileri yetiştirdiğini” ifade eden Bartholomeos, “Kiliseye, bu insanları yetiştirme fırsatı tanınmayarak insanlık onurunun rencide edildiğini” ifade etti. Bartholomeos, “Başbakan ile defalarca görüştüm, somut sorunlarımızı ilettim, ondan yardım istedim. Hiçbir zaman cevap almadım” dedi. Programda Simon, Heybeliada Ruhban Okulu’nu Patrik Bartholomeos ile birlikte gezerek, okulu tanıttı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İZMİR’DE IRKÇI KIŞKIRTMA!

SONRAKİ HABER

Bir bunu demedikleri kalmıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...