22 Aralık 2009 00:00

İŞÇİLERDEN RAVELLİ YETKİLİLERİNE TEPKİ

ÇORUM’da Ravelli Gömlek Fabrikası’ndaki işçiler, işleri yetiştirmek için yapılan fazla çalışmalara mesai ücreti ödenmediğini kaydederek...

Paylaş

ÇORUM’da Ravelli Gömlek Fabrikası’ndaki işçiler, işleri yetiştirmek için yapılan fazla çalışmalara mesai ücreti ödenmediğini kaydederek, “Mesai paralarımızın elimizden alınmasına seyirci kalmayacağız” dediler.
Fabrikada karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan işçiler, “Fabrika müdürü yaptığı konuşmalarda ‘Size ihtiyacım yok, çalışıyorsanız çalışın yoksa kapı orada, sıfırdan eleman alırım’ diyerek bizleri tehdit ediyor. Bizi işsiz bırakmakla tehdit ediyorlar. Kaldı ki aldığımız para nedir ki? O da kesintilerle iyice kuşa dönüyor” diyerek, tepkilerini dile getirdiler.
Son günlerde iş yetiştirilmesi için baskılar olduğunu söyleyen Ravelli işçileri, “Sayı çıkaramayanlar toplanarak genel müdürler tarafından hakaretlere maruz kalıyorlar. Mesailer yapılmıyor. Fakat işleri yetiştirmek için yapılan fazla çalışmalara mesai ücreti ödenmiyor. Paralarımızın gaspedilmesine seyirci kalmayacağız” şeklinde konuştular.
‘İŞÇİLERİN TEHDİT EDİLMESİ SUÇTUR’
Öte yandan, Ravelli işçilerine sendikaya üye olma çağrısı yapan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası yetkilileri ise yıllardır emeğinin hakkını alamayanların haklarını almasının tek ve en güvenli yolunun sendikalaşmak olduğunu ifade ettiler.
Uzunca zamandır fabrikada DİSK Tekstil İşçileri Sendikası’nın yasal hak olan üyelik işlerine devam ettiğini belirten sendikacılar, “Yaşanan maaş, mesai, sigorta gibi problemler sonucu bize başvuran arkadaşlarımızın bir kısmına yasadışı biçimde baskılar yapıldı. Bunlar kâr etmedi etmeyecek. Çünkü suç duyurularında bulunacağız. Açtığımız davaların etkisiyle, arkadaşlarımıza bugüne kadar kıdem tazminatı vermeyi bile düşünmeyenler, bu hakkı vermeye razı oldular” dediler. Sendika yetkilileri, işçilere, sendikaya üyelik çağrısında bulunarak; “Şimdi tam zamanı. Geç kalma, sendikalı ol, haklarından mahrum olma. Korkma, arkanda sendika olacak!” şeklinde açıklamada bulundular. (Çorum/EVRENSEL)




Taner Şimşek
ÖNCEKİ HABER

Hatay’da emekçi toplantısı

SONRAKİ HABER

Demiryolcu ‘işleri rayına koyacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...