22 Aralık 2009 00:00

Sözleşmeli memurların özlük haklarında değişiklik

HÜKÜMET son yıllarda sayıları sürekli artan sözleşmeli memurların özlük haklarında değişiklik hazırlığı içinde.

Paylaş

HÜKÜMET son yıllarda sayıları sürekli artan sözleşmeli memurların özlük haklarında değişiklik hazırlığı içinde. Sendikaların esas talebi olan kamuda sözleşmeli ve kadrolu ayrımının ortadan kaldırılması talebine kayıtsız kalan hükümet, birtakım değişikliklerle tepkilerin önüne geçmeye çalışıyor.
Yaklaşık 250 bin sözleşmeli personel çalıştıran Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaya göre tüm sözleşmeli personel tek çatıda toplanacak. Bakanlık bünyesindeki 4-b çalışanları 4924 sayılı Yasa’ya göre sözleşmeli olanlar ve sözleşmeli vekil ebe-hemşireler yeni statüye kavuşacak. Düzenlemeyli birden fazla sözleşmeli personel rejiminin ortadan kalkacağı savunuluyor.
Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı yeni düzenleme ile tek çatıda toplanacak sözleşmeli personelin özlük haklarıyla ilgili de düzenleme de yapılacak. Halen sözleşmeli personel, kadrolu devlet memurlarına verilen çocuk yardımı, eş yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı gibi sosyal hakları alamıyor. Ayrıca nakil ve tayin haklarından da yararlanamıyorlar. Her yıl idare ile sözleşme yenilemek zorunda kalan personel, bu sözleşmeler için damga vergisi ödemek durumunda da kalıyor.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Hatay’da emekçi toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...