22 Aralık 2009 00:00

Saldırgan iş yerini olaydan 10 gün önce sigortalamış

MUŞ’un Bulanık ilçesinde yürüyüş yapan kitlenin üzerine kalaşnikof ile ateş açarak 2 kişinin ölümüne 8 kişinin de yaralanmasına neden olan...

Paylaş

MUŞ’un Bulanık ilçesinde yürüyüş yapan kitlenin üzerine kalaşnikof ile ateş açarak 2 kişinin ölümüne 8 kişinin de yaralanmasına neden olan ve JİTEM elemanı olduğu iddia edilen Turan Bilen’in, 25 yıllık dükkanını olaydan 10 gün önce sigortaladığı ortaya çıktı.
Bulanık’ta 15 Aralık’ta yapılan yürüyüşe polisin müdahale etmesi ile çıkan olaylarda JİTEM elemanı olduğu öne sürülen korucu Turan Bilen kitleye kalaşnikof marka silahla saldırıda bulunmuştu. Saldırıda Kemal Ağca (45) ile Necmi Oral (19) yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Olayın görgü tanıklarının beyanları ve olay sırasında yaşananlar ile olaydan sonra ortaya çıkan ayrıntılar yaşananların önceden planlandığı fikrini güçlendirmişti. Şimdi ortaya çıkan bu ayrıntı bu iddiaları destekler nitelikte. İddiaya göre olaydan 10 gün önce Bulanık’ta sigorta ajanslarını gezerek, iş yerini sigortalamak istediği belirtilirken, ilçede bulunan sigorta şirketleri Bilen’in iş yerini sigortalamaktan kaçındı. bunun üzerine Bilen’in, Adana’da bulunan HDI Sigorta Şirketi’nde iş yerini sigortalattığı öğrenildi. Olaydan 10 gün önce iş yerini sigortalaması yaşanananların önce planlanmış olduğu iddiasını güçlendirdi.
GÖZALTILAR SÜRÜYOR
Yaşanan olayların ardından ilçede başlatılan ev baskını ve gözaltı furyası ise devam ediyor. Önceki gece de bir çok eve eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 8 kişi gözaltına alındı. 15 Aralık’tan bu yana ilçede 30 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı.
BİR ÖLÜM DAHA
Öte yandan olay günü yaralıları hastaneye götürmek isterken, yolda bir aracın çarpması sonucu yaralanan Bedia Ateş, Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ateş, Muş’a getirilerek, merkeze bağlı Kurt Meydanı köyünde toprağa verildi. (Muş/DİHA)
Erdoğan Altan
ÖNCEKİ HABER

Okullarda anadil boykotu

SONRAKİ HABER

Öldürüp, evini gasbetmişler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...