22 Aralık 2009 00:00

Sıkıyönetimden farksız

DTP’nin kapatılması ve Abbdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının kötüleştiğini açıklamasının ardından başta bölge illeri olmak üzere ülkenin bir çok kentinde...

Paylaş

DTP’nin kapatılması ve Abbdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının kötüleştiğini açıklamasının ardından başta bölge illeri olmak üzere ülkenin bir çok kentinde yapılan gösterilere çok sert müdahale eden polisin başlattığı gözaltı furyası sıkıyönetim dönemlerini aratmıyor. Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle 1500’ü aşkın kişinin gözaltına alındığını bunların 400’e yakınının ise tutuklandığını açıklamıştı. Bakan ‘Güvenlik güçlerimiz kararlılıkla çalışmaya devam edecek, hükümet olarak biz de gereken tüm desteği vereceğiz’ demişti. Gözaltı ve tutuklamalar Atalay’ın açıklamasından sonra hız kesmeden devam ederken sadece dün çeşitli illerde evler basılarak 69 kişi gözaltına alındı, 7 kişi ise tutuklandı.
BİR GÜNDE 69 GÖZALTI 7 TUTUKLAMA
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yapılan gösterinin ardından kahvelere yapılan baskınlarda şüpheli oldukları gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar.
İstanbul’un Sultangazi ilçesinde DTP’nin kapatılmasını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle dün 10’u çocuk 35 kişi gözaltına alındı.
Mardin’in Kızıltepe, Derik ve Nusaybin ilçelerinde evlere eş zamanlı yapılan baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Mardin’de gece 05.00’te yapılan baskınlarda evler darmadağın edildi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan ev baskınlarında 3 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Bismil Kadın Meclisi’nin düzenlediği meşaleli yürüyüşte gözaltına alınan 3 kişiden Tekdar Kutlay tutuklandı.
Dersim merkezde ve Nazimiye ilçesinde gösterilere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişiden 6’sı tutuklandı.
Gözaltında tutulanların ifade karakollardaki sorguları devam ederken bir kısmının savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

Okullarda anadil boykotu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...