22 Aralık 2009 00:00

ABD ve Avrupa kar altında kaldı

ABD’nin doğu kıyıları ve Avrupa’da kar yağışı ve aşırı soğuklar günlük hayatı zora soktu. Avrupa’da onlarca kişi soğuktan donarak öldü.

Paylaş

ABD’nin doğu kıyıları ve Avrupa’da kar yağışı ve aşırı soğuklar günlük hayatı zora soktu. Avrupa’da onlarca kişi soğuktan donarak öldü. Hollanda, Belçika ve İtalya’da bazı futbol maçları ertelendi.
ABD’de kar yağışı daha çok ülkenin doğu kıyılarını vurmuş durumda. Washington’da Beyaz Saray da dahil olmak üzere tüm kent kar altında kalırken halk uyarıldı, binlerce kişi evden dışarıya çıkamadı. New York’taki iki havalimanında toplam 800 uçak seferi hava şartları nedeniyle ertelendi. Virginia’da kar yağışı sonrası meydana gelen kazalarda da 3 kişi hayatını kaybetti.
SOĞUKTAN ÖLDÜLER
Soğuk hava Avrupa’da ise can kayıplarına da sebep oldu. Bu ay Polonya’da soğuk yüzünden ölenlerin sayısı 47’ye çıktı.
Romanya’da bir haftadır devam eden soğuk hava, 14 kişinin ölümüne neden oldu. Ölenlerin büyük çoğunluğunu evsizler ve yaşlılar oluşturuyor.
Avrupa Birliği’nin merkezinin bulunduğu Brüksel de kar altında. Belçika’da üç havalimanı bir gün boyunca kapalı kaldı. Ülkenin en büyük üç havalimanında uçak seferleri ertelendi.
Eurostar adı verilen ve Londra-Paris hattıyla Londra-Brüksel arasında sefer yapan hızlı tren seferleri de soğuk havadan nasibini aldı.
Trenler, Manş Tüneli’nde mahsur kaldı. Dakikalarca tünelde bekleyen trenlerdeki yaklaşık 2 bin yolcu, ek seferler yardımıyla olaydan saatler sonra kurtarıldı.
Fransa ve Almanya’da bazı havalimanları kısa süreli de olsa ulaşıma kapatıldı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Rus halkı: Keşke SSCB dağılmasaydı

SONRAKİ HABER

Munteziri’nin cenazesi muhalefet mitingine dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa