22 Aralık 2009 00:00

Kadın yazarların onur ödülü Sennur Sezer’e

İZMİR’de bulunan Kadın Yazarlar Derneği’nin birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir dayanışma yemeği düzenlendi.

Paylaş

İZMİR’de bulunan Kadın Yazarlar Derneği’nin birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir dayanışma yemeği düzenlendi.
İzmirli çok sayıda şair, yazar ve edebiyatçının katıldığı gecede bir konuşma yapan Derneğin Kurucularından Sevim Korkmaz Dinç, örgütlenmenin güçlüklerini anlatarak, “Emperyalizme ve savaşa ve pozitif ayrımcılığa karşı olan bir grup kadın, bir yıldır Kadın Yazarlar Derneği’ni bugüne kadar getirdik. Bundan sonra daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz” dedi.
Etkinlikte konuşan Gönül Çatalcalı da, derneğin yaptığı işlerden bahsettiği konuşmasında, “4 Kadın Yazar 4 Kitap’ projesiyle edebiyat dünyasına dört öykü kitabı kazandırdık. Krizden kaynaklı olarak birçok yayınevinin kapandığı bugünlerde, yazar, yayınevi ve dernek arasında iyi bir dayanışma sergilendi” dedi.
‘DİLERİM LAYIK OLURUM’
Gecede yazarımız Şair Sennur Sezer’e de bir onur ödülü verildi. Sezer’e ödülünü veren Türkan Miçoğulları, “Genelde şiirler kadınlar için yazılır ama şiirleri hep kadınlar yazar. Devrimleri de kadınlar yapar. Yıllar önce Ege Kadın Dayanışma Vakfı’nda jüri üyeliği yapan Sennur Sezer’e onur ödülü vermekten ayrı bir gurur duyuyorum” dedi.
Koşar adımlarla sahneye çıkan Sennur Sezer de yaptığı konuşmada, “15. yüzyılda, bir insani aşkı yazan Mihri’nin yolundan yürümek zordur. Bizim ilk işçi şairimiz Yaşar Nezihe’nin yolundan yürümek zordur.
Ama yazılı kültüre sözlü kültürden geçen üstelik buna antiemperyalizm gibi çok önemli bir savaşımı katmış kadınların yanında olmak onurdur. Sevinçle, onurla alıyorum. Dilerim arkadaşlarımın bu davranışına layık olurum” dedi.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

SONRAKİ HABER

Emekçilerin kız kardeşi anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...