22 Aralık 2009 00:00

UCUZ, NİTELİKLİ, GÜVENLİ ULAŞIM!

KÜTAHYALI öğrenciler ulaşım hakkı için eylem yaptı. Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen öğrenciler “Ucuz, nitelikli, güvenli ulaşım”...

Paylaş

KÜTAHYALI öğrenciler ulaşım hakkı için eylem yaptı. Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen öğrenciler “Ucuz, nitelikli, güvenli ulaşım”, “Ulaşım haktır, satılamaz” sloganlarıyla Kütahya Belediyesi’nin önüne yürüdüler. Burada öğrenciler adına yapılan açıklamada öğrencilerin otobüslere balık istifi şeklinde bindirilmesi nedeniyle olası trafik kazalarının can güvenliğini tehlikeye attığını söylediler. Açıklamada “Bir de bunun üzerine maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yol ücretlerini karşılamakta zorlandıkları halde zamlar geri çekilmemiştir. Zamlar bir an önce geri çekilmelidir. Ayrıca kartlı sisteme geçiş yapan şehir içindeki özel otobüsler için alınan kart ücretlerinin kimlere gelir sağladığı ve bu ücretlerin nereye aktarıldığı da açıklanmalıdır” dendi.
Ulaşımın hak olduğunu dile getiren öğrenciler sözlerini şöyle sürdürdüler: “Bu nedenle yetkililere bir kez daha duyuruyoruz ulaşım haktır satılamaz ve sattırmayacağız. Nitelikli, güvenli, parasız ulaşım hakkı engellenemez.” (KÜTAHYA)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisine destek değil TEKEL işçisiyle birlikte mücadele..!

SONRAKİ HABER

YARGI VERGİ KIYAĞINA ‘DUR’ DEDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...