23 Aralık 2009 00:00

Akman ve Karaman’a izin kalkanı!

ALMANYA kanal 7 televizyonunu eski genel müdürü ve Deniz Feneri Davası Sanığı Zekeriya Karaman ve RTÜK Üyesi ve Eski Başkanı Zahid Akman’ı sorgulamak istedi.

Paylaş

ALMANYA kanal 7 televizyonunu eski genel müdürü ve Deniz Feneri Davası Sanığı Zekeriya Karaman ve RTÜK Üyesi ve Eski Başkanı Zahid Akman’ı sorgulamak istedi. Fakat Adalet Bakanlığı Almanya’nın talebini reddetti. Almanya’da yürütülen ve ilk etapta üç kişinin cezalandırılmasıyla sonuçlanan Deniz Feneri Davası’nda ikinci aşamaya gelindi. Aralarında Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ın da bulunduğu 16 kişi hakkında ikinci bir dava açılacak.
Davaya ilişkin görüşleri sorulan Frankfurt Savcılığı Sözcüsü Doris Müller-Scheu “Karaman ve Akman’ı sorgulaması için müsaade istedik ancak bu talebimiz reddedildi” açıklamasını yaptı.
HENÜZ DEĞİL...
Frankfurt Savcılık Sözcüsü Doris Müller-Scheu şunlara dikkat çekti:
“Aralarında Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ın da olduğu ve Frankfurt Mahkemesi tarafından asıl failler olarak nitelenen 16 kişi hakkında Türkiye’den adli yardım anlaşması çerçevesinde bilgiler talep etmiştik. Bu talebimizden sonra, yakın bir zamanda, ek bir talep yazısıyla Frankfurt’tan bir polis ve bir savcı meslektaşımızın Türkiye’ye gelerek bu şahısları sorgulaması için talepte bulunduk. Türkiye’den bu yakınlarda aldığımız cevapta bu talebimiz reddediliyordu.”
CEVAP ALMADIK
Savcılık Sözcüsü Müller-Scheu, “Ret gerekçesi ne idi?” sorusuna ise, şu cevabı verdi: “Gerekçe yazmıyordu. Bir neden gösterilmemişti. İlk yolladığımız adli yardım talebimize yönelik olarak da hiçbir cevap alamadık henüz.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BARIŞ ÇAĞRISI YAPAN TÜRK’E SORUŞTURMA

SONRAKİ HABER

‘SUiKAST’ BiLMECESi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...