23 Aralık 2009 00:00

BARIŞ ÇAĞRISI YAPAN TÜRK’E SORUŞTURMA

KAPATILAN DTP’nin Eski Eş Başkanı Ahmet Türk’e bir soruşturma da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldı.

Paylaş

KAPATILAN DTP’nin Eski Eş Başkanı Ahmet Türk’e bir soruşturma da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldı. Başsavcılık Türk hakkında, geçen hafta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile kapatılan DTP’nin Parti Meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.
Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma, TCK’nın 215. maddesinde düzenlenen “suçu ve suçluyu övme” ile 216. maddesinde yer verilen “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçları kapsamında yürütülecek. Soruşturma çerçevesinde, ilgili güvenlik birimlerinden istenen görüntü ve ses kayıtları incelenecek.
TÜRK NE DEMİŞTİ?
“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla karşı karşıya kalan Türk partilerinin kapatılmasına rağmen burada yaptığı konuşmada barış çağrısı yapmıştı. Konuşmasında, Türkiye’deki demokrasi güçlerinin, aydınların, akademik çevrelerin ve Öcalan’ın çağrısı üzerine istifa kararlarından vazgeçtikleri söyleyen Türk, bu kararın barışa ve demokrasiye yeni olanaklar açmasını temenni etmişti.
2 BAŞKANA YAKALAMA EMRİ
Bu arada DTP’li 54 belediye başkanı hakkında, Öcalan’ın zehirlenmesi iddialarıyla ilgili yaptıkları açıklama gerekçesiyle açılan davaya dün devam edildi. Savunmaları alınması amacıyla DTP’li 2 eski belediye başkanı hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.
BAŞKANLAR BDP’YE GEÇİYOR
Öte yandan kapatılan DTP’den seçilen belediye başkanları bugün yeni partileri BDP’ye katılacak. 98 belediye başkanı için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tiyatro Salonu’nda tören düzenlenecek. Törene BDP Genel Başkanı Demir Çelik’in de katılıp, başkanlara parti rozetini takacağı belirtildi. (HABER

ÖNCEKİ HABER

Milletvekillerden Arınç’a sert tepki

SONRAKİ HABER

Akman ve Karaman’a izin kalkanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...