23 Aralık 2009 00:00

Milletvekillerden Arınç’a sert tepki

KAPATILAN DTP’nin eski Eşbaşkanı Emine Ayna’ya yönelik bir süredir yürütülen “saldırılara” karşı eski DTP’li vekillerden sert tepki geldi.

Paylaş

KAPATILAN DTP’nin eski Eşbaşkanı Emine Ayna’ya yönelik bir süredir yürütülen “saldırılara” karşı eski DTP’li vekillerden sert tepki geldi. En son Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ayna’yı kast ederek “yaratık” demesinin üzerine vekillerin tamamı ortak bir açıklama yaparak Arınç’ı kınadı.
Vekiller adına yapılan ortak yazılı açıklamada, Ayna’ya yönelik “siyasi bir saldırı” kampanyası yürütüldüğüne dikkat çekilerek, “Anayasa Mahkemesi’nin partimiz hakkında açılan kapatma davasını esastan görüşmeye başlayacağını açıkladığı günden itibaren bu saldırı, DTP’nin kapatılmasını haklı ve meşru göstermeye dönük bir siyasi linç kampanyasına dönüştürüldü” denildi.
‘KONTROLÜNÜ KAYBETMİŞTİR’
Arınç’ın da saldırıya dahil olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Bu linç kampanyasına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da dün (önceki gün) yaptığı açıklama ile katıldı. Siyasi nezaket ve üslup konusunda başkalarını uyarma hakkını kendinde gören Arınç, bir kadın politikacıya hakaret edecek kadar kontrolünü kaybetti. Bu çirkin hakareti kınıyor, herkesi siyasetin seviyesini düşürmeyecek bir yaklaşım içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz.”
Vekiller Ayna’nın “can güvenliğinin tehdit edildiğini” kaydederek, “Yaşanacaklardan bu kampanyayı yürütenler, bu sözleri söyleyenler sorumlu olacaktır” diye uyardı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

BARIŞ ÇAĞRISI YAPAN TÜRK’E SORUŞTURMA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa