23 Aralık 2009 00:00

Siz ordayken geleceğe güvenle bakıyoruz

GÜNLERDİR Ankara’da direnen 4-c mağduru TEKEL işçilerinin aileleri AKP İzmir İl binası önünde eylem yaptı.

Paylaş

GÜNLERDİR Ankara’da direnen 4-c mağduru TEKEL işçilerinin aileleri AKP İzmir İl binası önünde eylem yaptı. Okul önlükleri, iş önlükleri ile eyleme katılan TEKEL işçilerinin eş, çocuk ve yakınlarına Emek Partisi, İP ve TÜMTİS üyeleri de destek verdi. Sayıları bini aşan kitle sık sık Türk İş’e genel grev çağrısı yaptılar.
Burada ilk olarak konuşan Türk-İş 3. Bölge Başkan Yardımcısı Tuncay Kireçkaya, istediklerini alana kadar Ankara’yı terk etmeyeceklerini söyledi.
Daha sonra işçi yakınları adına konuşan Ankara’da direnişte olan TEKEL işçisi Nuri Yılmaz’ın kızı Ulviye Yılmaz, Ankara’da direnen yakınlarına “sizler oradayken geleceğe güvenle bakıyoruz” diye seslendi. Yılmaz, “Sadece kendiniz için değil, tüm mağdur emekçilerin umudu olduğunuzu görüyoruz” diye konuştu.
İşçiler AKP İl binası önüne yaklaştırılmadı. Bir süre daha AKP’yi protesto eden işçi yakınları daha sonra Gazi Bulvarına doğru yürüdüler. Konak meydanına yürümek isteyen işçilere ve yakınlarına sendikacılar engel oldu. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisi kaybederse herkes kaybeder

SONRAKİ HABER

Gerçek destek bekliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...