23 Aralık 2009 00:00

Kepenkler açık kalacaktı fabrikalar kapandı

AKP seçim dönemi Diyarbakır’a iş ve barış getirme sözü verdi. Ancak AKP hükümeti 8. yılına girerken vaatler seçim meydanlarında kaldı.

Paylaş

AKP seçim dönemi Diyarbakır’a iş ve barış getirme sözü verdi. Ancak AKP hükümeti 8. yılına girerken vaatler seçim meydanlarında kaldı. AKP Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu’nun seçim dönemi dağıttığı defterlerde yazan “Kepenkler açık kalacak” sözü çoktan inandırıcılığını yitirdi. Diyarbakır’da kepenklerin açık kalması bir yana, var olan işletmeler de kapatılıyor. Bunun son örneği de TEKEL’in Diyarbakır’daki fabrikalarının kapanacak olması. Çocuklar, “Kepenkler açık kalacak” yazılı defterleri artık Ankara’da direnişteki babalarına mektup yazmak için kullanıyorlar.
‘ÇOCUKLARIN SUYA VE EKMEĞE İHTİYACI VAR’
İlköğretim 2. sınıf öğrencisi Helin Cihan mektubunda Başbakan’a şöyle sesleniyor: “Sayın Başbakanım, lütfen babamı işten çıkarmayın. Biz ne yaptık ki sen bize bunu yapıyorsun? Sayın Başbakanım biz dört kişi okula gidiyoruz. Sen ise babama 500 milyon veriyorsun. Sayın Başbakanım, saygılarımla...”
6. sınıfa giden Hacı Cihan’ın mektubu da şöyle: “Sayın Başbakanımız, lütfen babamızı işten çıkarma. Ekmek ve suyu kim bize alacak. Biz tam 4 öğrenci okula gidiyoruz. Okula para götürmüyoruz. Bazı çocukların da suya ve ekmeğe ihtiyaçları var. Sayın Başbakanım bize acı, biz size acıyoruz. Ama babamızı işten çıkarma lütfen. Bizim ihtiyacımızın tümünü babamız bize alıyor, siz değil. Lütfen babamı işten çıkarma. Ben ve kardeşlerimi aç ve susuz bırakma sayın Başbakanımız...”
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Bir canın değerini parayla ölçüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...