23 Aralık 2009 00:00

TARİHİ GEÇMİŞ İĞNE ÖLDÜRDÜ İDDİASI

ISPARTA’da bir hastanın kullanma tarihi geçmiş iğneyi kullandıktan sonra öldüğü belirtildi.

Paylaş

ISPARTA’da bir hastanın kullanma tarihi geçmiş iğneyi kullandıktan sonra öldüğü belirtildi.
İddiaya göre şöyle gerçekleşti: Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören Hatice Ünsal, isimli hastaya tedavi amaçlı antibiyotik içerikli iğne yazıldı. Eczaneden alınan ilacın 3.’sü yapıldıktan sonra fenalaşan hasta, beyin kanaması teşhisiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Hasta 8 Aralık’ta hayatını kaybetti. Hasta yakınları yapılan iğnenin miadının dolduğunu ileri sürerek, eczacı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal, ilaçların durumu, hastanın şikayetleri, yapılan tedavi ve teşhis ile birlikte tahlillerinin de inceleneceğini ifade ederek, bir suç varsa gereğinin yapılacağını kaydetti.
Hatice Ünsal’ın oğlu Osman Ünsal da annesinin kalp rahatsızlığı bulunduğunu ve gittikleri doktor tarafından verilen iğneleri kullanmaya başladıklarını söyledi. İğnelerin yapıldığı 3. gün annesinin rahatsızlanarak SDÜ Hastanesi’ne kaldırıldığını ifade eden Ünsal, burada beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alındığını, ancak annesini kaybettiklerini anlattı. Ünsal, sonrasında yaptıkları araştırmada iğnenin son kullanma tarihinin geçtiğini fark ettiklerini belirtti. Ünsal ailesinin konuyla ilgili olarak da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. (ISPARTA)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Maraş katliamı unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa