23 Aralık 2009 00:00

Başka bir dünyanın filmleri

4. ULUSLARARASI İşçi Filmleri Festivali başladı “Biz Başka Dünya İsteriz” temasıyla izleyiciyle buluşan festivalde...

Paylaş

4. ULUSLARARASI İşçi Filmleri Festivali başladı “Biz Başka Dünya İsteriz” temasıyla izleyiciyle buluşan festivalde, dünyanın dört bir yanından emeği anlatan 50 film beyazperdede boy gösterecek. 24 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek olan festivalin Mersin ayağında, Mersin liman işçilerinin mücadelesini anlatan “Direniş Limanı” belgeseli de yer alıyor.
Festival Düzenleme Komitesi adına açıklama yapan SES Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eylem İbiş, Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturarak işçi filmleri üretimini özendirmek amacıyla hayata geçirilen festivalin, düzenleyen ve destekleyen sendika, meslek odası gibi kuruluşların sayısının her yıl artması ve daha fazla izleyiciye ulaşmasıyla güçlendiğini söyledi.
Festivalin bu yıl “Biz başka dünya isteriz” temasıyla kriz, işsizlik, güvencesizlik ve mücadeleyi anlatan emek öykülerini beyazperdeye yansıtacağını kaydeden İbiş, film gösteriminin sadece salonlarla sınırlı kalmayacağını; mahallelere, işyerlerine ve sendikalara uzanarak daha fazla izleyiciye ulaşacağını ifade etti.
Festivalin açılışı 24 Aralık Perşembe akşamı saat 19.00’da Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Açılış günü Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu Muhabiri Kadir Baziki’nin Mersin liman işçilerinin mücadelesini anlatan “Direniş Limanı” belgeseli ve büyük Zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu edinen Metin Kaya’nın “Yüzbin Kişiydiler” belgeseli yer alıyor.
İşçi Filmleri Festivali Mersin Düzenleme Komitesi Birleşik Metal-İş, Dev Sağlık-İş, SES Mersin Şubesi, TTB Mersin Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Mersin Sinema Derneği, Öğrenci Kolektifi, Halkevleri ve Akdeniz Belediyesi’nden oluşuyor.
Tüm gösterimler bu yıl da ücretsiz olacak.
FİLMLER VE GÖSTERİMLER
Britanyalı usta sinemacı Ken Loach’un son filmi “İşte Özgür Dünya”, İranlı yönetmen Bahman Gobadhi’nin “Sarhoş Atlar Zamanı”, Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaki’nin işçi üçlemesinin ikincisi olan “Ariel”, Kanada’da yaşayan Türk yönetmen İshak Işıtan’ın Arjantin’deki işgal fabrikalarını anlatan filmi “Brukmanlı Kadınlar”, Robert Guediguian’ın “Şehir Sakin” isimli filmi, Güney Kore’den bir işçi filmi “Hello! Mr. Huh Dae-soo”, gösterilecek filmlerden bazıları.
(Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Başka bir dünyanın filmleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...