23 Aralık 2009 00:00

Engelli öğrencilerin 3 saati okul yolunda geçiyor

KONYA’da engelli öğrenciler, ilçelerinde eğitim ve uygulama okulu bulunmadığı için 3 saatini yollarda geçiriyor.

Paylaş

KONYA’da engelli öğrenciler, ilçelerinde eğitim ve uygulama okulu bulunmadığı için 3 saatini yollarda geçiriyor. Kontenjanın sınırlı olmasından dolayı da çok sayıda engelli öğrenci okula alınamıyor.
Konya’da resmi rakamlara göre yaklaşık 5 bin engelli birey yaşıyor. Engelli öğrencilerin en büyük sıkıntısı ise okulların yetersiz kalması. Konya’da 3 eğitim ve uygulama merkezi bulunuyor. Kent merkezinde ise sadece Selçuklu Öğretmen Fatma Menekşe Eğitim Uygulama Okulu, engelli öğrencilerden gelen talebi karşılamaya çalışıyor. 118 öğrenci kapasiteli okul, Meram ve Karatay ilçelerinden gelen çocukları geleceğe hazırlıyor. Engelli çocukların aileleri, her ilçeye eğitim ve uygulama okulu açılmasını istiyor.
Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Karabacak, diğer ilçelerden gelen öğrencilerin çok zorluk çektiğini aktardı. Kendisinin de engelli bir çocuğu bulunduğunu dile getiren Karabacak, “Çocuklarımızın ömrü yollarda geçiyor. Engelli olmalarının vermiş olduğu zorluğun yanında bir de yol yorgunluğu çekiyorlar. Sabah 6’da servise biniyor, 9’da okulda oluyorlar. Böyle bir yolculuğa sağlıklı bireyler bile dayanamazken, bu çocuklar nasıl dayansınlar? Meram ve Karatay’a böyle bir okul açılırsa çok iyi olur. Sırada bekleyen çok sayıda öğrenci var. Kimsenin eğitim hakkı elinden alınmamalıdır” dedi. (KONYA)
ÖNCEKİ HABER

Sazlıdere Barajı taştı, yollar sular altında

SONRAKİ HABER

Çeşmelerden çamurlu su akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...