23 Aralık 2009 00:00

Sazlıdere Barajı taştı, yollar sular altında

İSTANBUL’da hafta sonu etkili olan yağmur, Sazlıdere Barajı’nı taşırdı. Barajın altından geçen Kayabaşı yolu su altında kaldı.

Paylaş

İSTANBUL’da hafta sonu etkili olan yağmur, Sazlıdere Barajı’nı taşırdı. Barajın altından geçen Kayabaşı yolu su altında kaldı. Su ile kaplı yoldan geçmeye çalışan çok sayıda araç mahsur kaldı. Sürücüler, her yağmur yağdığında göle dönüşen yol ile kimsenin ilgilenmemesinden yakındı.
Hafta sonu yağmurla dolan Sazlıdere Barajı, kot farkından dolayı taştı. Çevre derelerden ve barajdan gelen su nedeniyle barajın yakınından geçen Kayabaşı yolu, mağaralar mevkii sular altında kaldı. Suyun derinliğini hesaplayamayan sürücüler suya girdikten bir süre sonra mahsur kaldı. Göle dönüşen yolda suda kalan araçları bölgede bulunan iş makineleri kurtardı.
Bölgede bulunan birçok köyü ve mahalleyi Küçükçekmece ile Başakşehir’e bağlayan yolun ulaşıma kapanmasına tepki gösteren sürücüler, “Her yağmur yağdığında burası göl oluyor. Büyük araçlar geçiyor, ancak otomobiller buraya geldikten sonra geri dönmek zorunda kalıyor. İki gündür burası böyle, ancak belediyeden bir yetkili gelmedi” dediler.
Göle dönen yola girerek karşı tarafa geçmeyi başaran araçların plakalarını bıraktığı gözlendi. Yol kenarında çok sayıda araç plakası bulundu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Binlerce dönüm arazi selden zarar gördü

SONRAKİ HABER

Engelli öğrencilerin 3 saati okul yolunda geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...