24 Aralık 2009 00:00

Kamu emekçileri geri adım atmayacak

KESK Genel Başkanı Sami Evren Kars’a gelerek emekçilerle bir araya geldi.

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren Kars’a gelerek emekçilerle bir araya geldi. Kars’ta emek ve demokrasi mücadelesine yönelik baskıların arttığını söyleyen Evren, mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini bildirdi.
Kars Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen yemekte konuşan Evren, 25 Kasım grevinde Kars’ta yapılan eyleme katılan kamu emekçilerinin gözaltına alındığını hatırlattı. Bu nedenle Kars Valisi Ahmet Kara’nın görüşmek istediğini kendisinin de olumlu yanıt verdiğini kaydeden Evren, “Buradaki demokratik hayat ve akışı, bizlerin de ne yapmak istediğimizi paylaşacağız. Umarım yararlı olur ve Kars’ta ki faaliyetleriniz engellenmez. Biz hukuk devleti olmak istiyoruz. Hukuk haklıdan yanadır. O nedenle biz hukuksal ve meşru mücadelemizi bundan böyle de Kars’ın en işlek caddelerinde ifade etmeye devam edeceğiz. Bunu kimse engelleyemez” diye konuştu. Evren, KESK’lilerin açılan idari ve adli soruşturmaların yanlış olduğunu anlatacaklarını kaydetti.
AKP’YE UYARI
Eğitim Sen İzmir şubeleri de düzenledikleri ortak toplantı ile 25 Kasım grevinin ardından artan baskılara tepki gösterdiler. Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çetin, kamu emekçilerine yönelik açılan soruşturmaların geri alınması gerektiğini belirterek, hükümetin, Danıştay ve AİHM kararlarını hiçe sayarak yaptığı soruşturmalar ile hukukun çiğnediğini söyledi. Yargı kararlarına rağmen ceza kesmeye çalışan yetkililer hakkında hukuksuz işlem yapmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Çetin, AKP iktidarı, kamu emekçilerinin uyarısını dikkate almayıp haklarına saldırmaya devam ederse daha kapsamlı bir mücadele dönemine gireceklerinin uyarısında bulundu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

Türk-İş eyleme çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa