24 Aralık 2009 00:00

Öğrencisiz çözüm!

ERCİYES Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Üniversitenin Sorunları ve Çözüm Yolları’ konulu panele, sınırlı sayıda öğrenci alındı.

Paylaş

ERCİYES Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Üniversitenin Sorunları ve Çözüm Yolları’ konulu panele, sınırlı sayıda öğrenci alındı. Üstelik öğrencilere söz hakkı da verilmedi.
Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen toplantı çok sayıda rektör ve akademisyenin katılımıyla pazartesi günü gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, “Üniversitelerin sorunları sadece YÖK tarafından çözülemez” derken, panele katılmak isteyen öğrencilerin bir kısmının engellendiği gözlendi.
ÖĞRENCİLER X-RAY’DEN GEÇİRİLDİ
Kendi üniversitelerinde, kendi sorunlarıyla ilgili bir panele katılmak için x-ray cihazlarından geçirilip, sıkı aramalara tabi tutulmalarının başlı başına bir sorun olduğunu ifade eden öğrenciler adına gazetemize konuşan Barış Topçi, “Öğrencilere konuşma hakkı vermeden üniversitelerin sorunları konuşuldu. Salonun yarısı protokoldü. Buradan üniversitelere dair çıkacak çözüm, daha fazla piyasalaştırmadır” dedi.
Panelde öğrencilerin sorunlarına dair konuşma fırsatı yakalayabilen tek öğrenci olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi ve Türkiye Üniversiteleri Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, Türkiye’deki birçok üniversitelinin ortak sorunlarını dile getirdi. Kartal, başta barınma, ulaşım, burs yetersizliği ve özellikle işsizliğe dikkat çekerken, üniversitelerde barış ve kardeşlik ortamının provoke edilebileceği ve buna yönelik tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.
ASIL ÖĞRENCİLER KONUŞMALI
Gazeteci Abbas Güçlü’nün yaptığı sunumda ağır eleştirilerde bulunması, salonda bulunan bazı rektör ve akademisyenler tarafından tepkiyle karşılandı. Panel boyunca üniversiteli öğrencilere ayrılan sürenin çok kısa olmasını eleştiren Güçlü, asıl sorunları dile getirmesi gereken kişilerin öğrenciler olduğunu ifade etti.
Daha önce katılacağı ve konuşma yapacağı bildirilmesine rağmen mazeret bildiren YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, panele katılmadı. Panel, diğer rektör ve akademisyenlerin konuşmalarıyla devam etti.
(Kayseri/EVRENSEL)
Ümit Kartal - Çağlar Moğultay
ÖNCEKİ HABER

Okulların satışı Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Böyle rektör düşman başına!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa