24 Aralık 2009 00:00

Kurban yolsuzluğunda 31 kişi adliyede

GAZETEMİZİN “Biri Allah’a dokuzu cebe” başlığıyla duyurduğu kurban yolsuzluğuyla ilgili gözaltına alınan 63 kişiden 31’i savcılığa sevk edildi.

Paylaş

GAZETEMİZİN “Biri Allah’a dokuzu cebe” başlığıyla duyurduğu kurban yolsuzluğuyla ilgili gözaltına alınan 63 kişiden 31’i savcılığa sevk edildi. Sevk edilenler arasında Deniz Feneri, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV başkanı da bulunuyor. Türk Hava Kurumu başkanının da aralarında bulunduğu 32 kişi ise serbest bırakıldı. Operasyonda gözaltına alınanlar, bağışlanan 215 bin hayvanın sadece 3’te birini keserek yaklaşık 60 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla suçlanıyor. Bir ihbar değerlendirilerek, kurban kesim ihalelerinde yolsuzluk yapılacağı belirlendi. Bunun üzerine Kurban Bayramı öncesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında iddiaya göre Y.E. firması yetkilisi F.Y. ve M.E. firması yetkilisi M.A’nın, yeterli rekabet ortamı olmaksızın ve şartnamede belirtilen hükümlere haiz olmamalarına rağmen Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mehmetçik Vakfı ve Lösemili Çocuklar Vakfı’nın kurban kesim ihalelerine katıldıkları, ihaleyi kazandıkları ve sözleşme imzaladıkları tespit edildi.
GÖREVLİLERE MÜSHİL HAPI
Zanlıların takibi sırasında kamera ve ses kayıtları kullanıldığı, Kazan’daki kesim sırasında denetlemeye gelen görevlileri engellemek amacıyla içeceklerine “müshil hapı” konulduğu da belirtildi.
Zanlıların ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde envanteri tutulan ve numaralandırılan hayvanlarla ilgili de sahtecilik yaptıkları vurgulandı.
Zanlıların, hayvanlarda yer alan başkalarına ait “kulak küpesi” numaralarını kendileri kesmiş gibi gösterdikleri ifade edildi.
(EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

İşçiler köprüyü kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...