24 Aralık 2009 00:00

Yurtta eylem var!

DERSİM’de Namık Kemal Endüstri Meslek Lisesi Yurt öğrencileri sorunları ile ilgilenmeyen yurt müdürünü protesto etti.

Paylaş

DERSİM’de Namık Kemal Endüstri Meslek Lisesi Yurt öğrencileri sorunları ile ilgilenmeyen yurt müdürünü protesto etti.
ÖĞRENCİLERDEN MÜDÜRE TEPKİ
Yurt yemeklerin kötü çıkması, binanın bakımsız olması ve öğrencilere aylık olarak verilen ödentilerin 6 aydan beri verilmemesi nedeniyle Namık Kemal Endüstri Meslek Lisesi Erkek Yurdu öğrencileri,yurdun kapılarını kapatarak pencerelerden sarkıttıkları pankartlarla okul müdürünün sorunlara çözüm bulmasını istedi.Yurt Müdürü Ali Mustafa Çelik’e uzun zamandan beri yurt sorunlarını anlatmalarına rağmen kendilerini dinlemediğini ve sorunlara çözüm getirmediğini dile getiren öğrenciler, iki saat boyunca odalarından çıkmayarak okul müdürünü istifaya çağırdılar.
MÜDÜR GAZETECİLERİ TARTAKLADI
Eğitim Sen Tunceli Şube Yöneticisi Erkan Eslek ve çeşitli sendika başkanlarının da yurda gelerek bilgi almak istediği eylem sırasında, Yurt müdürü Ali Mustafa Çelik’in sendika yöneticilerini yurt binası dışına çıkmasını istemesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma sırasında yurt müdürü gazetecilerin görüntü almasına izin vermeyerek bir gazeteciyi tartakladı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Sezgin ve sendika başkanlarının öğrencilerle görüşmesi sonucu öğrencilerin taleplerinin kısa bir zaman içersinde yerine getirileceği ve sorunun çözüme kavuşturulacağı açıklaması yapıldı. Bunun üzerine öğrenciler eylemlerine son verdi.
TALEPLER DİKKATE ALINSIN
Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Tunceli Şube Yöneticisi Erkan Eslek, yurt müdürünün tutumunu eleştirerek, “Müdür öğrencilerin yemek, barınma ve bina ile ilgili sosyal ve kültürel tesis yönündeki eksikleri gidereceği yerde öğrenci sorunlarını dinlemeyen ve öğrencilerin tepkilerini kışkırtıcılık ile değerlendiren bir anlayışa sahip. Öğrencilerin sorunları derhal çözülmelidir” dedi.
(Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Baskın, gözaltı ve tutuklama açılımı!

SONRAKİ HABER

Savaş değil, iş istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa