24 Aralık 2009 00:00

Avrupa’da 120 kişi soğuktan öldü

AVRUPA’da etkili olan dondurucu soğuklar, yaklaşık 120 kişinin ölümüne yol açtı.

Paylaş

AVRUPA’da etkili olan dondurucu soğuklar, yaklaşık 120 kişinin ölümüne yol açtı. Polonya’da yalnızca bir gün içinde 10 kişi soğuklar nedeniyle öldü, bu ülkedeki toplam ölü sayısı 79’a yükseldi. Ukrayna’da da soğuklar nedeniyle ölenlerin sayısı 27’yi buldu.
Avusturya, Finlandiya ve hava sıcaklığının eksi 33 santigrat dereceye kadar düştüğü Almanya’da meydana gelen trafik kazalarında da 13 kişi hayatını kaybetti. Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de meydana gelen bir tren kazasında 50 kişi, Paris’teki bir diğer tren kazasında ise 36 kişi yaralandı. Soğuk hava koşulları nedeniyle Avrupa genelinde birçok kentte trafik aksadı, yüzlerce uçak ve tren seferi iptal edildi.
SEFERLER BAŞLADI
İngiltere ile Fransa ve Belçika arasında, Manş Denizi’nin altından yapılan Eurostar tren seferleri, üç günlük aranın ardından yapılmaya başlandı. Cumartesi ya da pazar günü yolculuk yapmak için bilet alan ancak seferlerin iptaliyle mağdur olan yolcuların taşındığı, sınırlı sayıdaki seferlerin devam edeceği belirtildi.
Avrupa’nın üçüncü büyük havaalanı olan Frankfurt Havaalanı da yeniden ulaşıma açıldı. Ancak havaalanından yapılan uçak seferlerinde çok sayıda iptal ve rötar söz konusu oldu. Londra’nın Heathrow Havaalanı’ndan yapılan tüm yurtiçi ve Avrupa seferlerini durduran İngiliz Havayolları, çoğu seferlerin yapılabildiğini belirtti.
‘HALK EVSİZLERE YARDIM ETSİN’
Hava sıcaklığının eksi 20 santigrat dereceye kadar düştüğü Polonya’da polis, halka evsizlere yardım etmeleri çağrısında bulundu. Polis, soğuklar nedeniyle ülkede ölen 79 kişinin çoğunluğunu evsizlerin oluşturduğunu belirtti. Fransa’da da dondurucu soğuklar yüzünden iki evsizin öldüğü açıklandı.
(DIŞ
HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk çocukları köle yapmış

SONRAKİ HABER

Balkan partileri krizi tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...