24 Aralık 2009 00:00

Yangın binlerce kişiyi evsiz bıraktı

FİLİPİNLER’in başkenti Manila’da yoksulların oturduğu bir bölgede meydana gelen yangında, en az bin evin hasar gördüğü ve çoğunun kullanılmaz hale geldiği bildirildi.

Paylaş

FİLİPİNLER’in başkenti Manila’da yoksulların oturduğu bir bölgede meydana gelen yangında, en az bin evin hasar gördüğü ve çoğunun kullanılmaz hale geldiği bildirildi. Yangın sonucu 3 bin ailenin evsiz kaldığı belirtildi.
Manila İtfaiye Şefi Pablito Cordeta, yangının sabah saatlerinde başladığını ve öğlene doğru kontrol altına alındığını ifade etti. Yangın sonucu birbirine çok yakın olan ve küçük kulübelerden oluşan en az bin evin hasar gördüğü ve çoğunun kullanılamaz halde olduğu kaydedildi. Yangın sonucu 3 bin ailenin evsiz kaldığı belirtilirken, yaklaşık 350 ailenin belediye binasına sığındığı bildirildi. Birçok ailenin ise yangından kurtarabildikleri eşyaları ile yakınlardaki otobüs durakları veya üst geçitlere sığındığı kaydedildi.
Cordeta, yangının evlerin birinde kullanılan ocaktan kaynaklanabileceğini ifade etti. Yangın sonucu ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığı aktarılırken, sadece bir itfaiyecinin yaralandığı ifade edildi.
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Yoksulluk çocukları köle yapmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa