24 Aralık 2009 00:00

Çanakkale Emek Gençliği 5. Konferansı

Tüm Türkiye’de gerçekleşen Emek Gençliği konferansları 15-19 Aralık tarihleri arasında Çanakkale’de yapıldı.

Paylaş

Tüm Türkiye’de gerçekleşen Emek Gençliği konferansları 15-19 Aralık tarihleri arasında Çanakkale’de yapıldı. Konferansın ana teması, İş-Eğitim-Barış talebiyle Türkiye gençliğinin politik örgütü olan Emek Gençliği saflarında örgütlenip, birleşik mücadele vermekti. Bu tema doğrultusunda, hem geçmiş çalışmalarını değerlendirilen hem de gelecekteki çalışmalara yön verecek olan planlamalar yapıldı.
Konferansa katılan işçi, işsiz, üniversiteli ve liseli gençler, sorunlarından ve çözüm önerilerinden bahsettiler. Liseli gençler sürekli değiştirilen sınav sisteminden (aslında sınavın kendisinden), ailelerinin dershanelere ödedikleri binlerce liradan, meslek liseli arkadaşlar kat sayı probleminden ve okullarda toplanan kayıt parası, spor parası vb. adı altında alınan paralardan, atölyelerini kullanamamaktan ve niteliksiz eğitim sisteminden rahatsızlıklarını dile getirdiler. Bunların önüne geçebilmek için daha fazla insana ulaşmak adına Çanakkale’de bulunan her lisede örgütlenme çalışması kararı aldılar.
Üniversiteli arkadaşlar ise okullarında toplanan har(a)çlar, yemekhane, ulaşım ve formasyon sorunları üzerine konuştular. Üniversitelerin halka açık olmaması konusunda konuşan gençler, üniversitelerde bilim yerine sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan Bologna Planı’nın gerçek yüzünü göstermek ve örgütlü mücadele verilmesi için karar aldılar.
İşçi ve işsiz gençlik ise gündemin yakıcı sorunlarından biri olan ekonomik krizin giderek derinleşen etkilerinden bahsetti. Sendika, sigorta, 6 saat iş günü talebi dile getirildi. Bunun yanı sıra asgari ücretlerin yetersizliği konusunda da görüş belirtildi. Bu talepler doğrultusunda tüm işçi havzalarında Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu üzerinden örgütlenme çalışması kararı alındı.
Konferansın bitimine doğru sahne alan Hayat Müzik Grubu, devrimci marşlar ve türkülerle katılımcılara keyifli bir dinleti sundu. Yoğun tartışmalar sonunda konferanstan çıkan en önemli karar, gençliğin var olduğu her noktada örgütlü mücadelenin de var olması gerektiği oldu.
Çanakkale Emek Gençliği
ÖNCEKİ HABER

Bir dönem kapanıyor mu?

SONRAKİ HABER

Takım elbiseli kontralar işbaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...