24 Aralık 2009 00:00

Antalya yerel televizyon kanalında 17 basın emekçisi işten çıkarıldı

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, Antalya’da yerel yayın yapan VTV’de muhabir ve kameramanların da aralarında bulunduğu 17 basın emekçisinin işten çıkarıldığını bildirdi.

Paylaş

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, Antalya’da yerel yayın yapan VTV’de muhabir ve kameramanların da aralarında bulunduğu 17 basın emekçisinin işten çıkarıldığını bildirdi.
ÇGD Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, VTV işvereninin, aylardır maaşlarını ödemediği basın emekçilerini, ekonomik krizi bahane göstererek işten çıkardığı belirtildi.
YİNE KRİZ BAHANESİ
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Ekonomik kriz bahanesiyle aylardır çalışanlarının alın teri maaşlarını ödemeyen VTV işvereni, yazılı bildirimde bulunmaya bile gerek duymadan, 17 basın emekçinin iş akitlerini feshetti. Ulusal düzeyde birçok basın çalışanı, ekonomik kriz bahane edilerek kapı önüne konulurken, VTV işvereni de hesapsızca yatırımlarının faturasını çalışanlarına kesmekten çekinmedi. VTV’de yaşananlar, basın emekçilerinin örgütlenmeleri ve sendikalı olmaları gerçeğini bir kez daha akıllara getirdi. Sendikal örgütlenmenin olmadığı işyerlerinde ne 212 sayılı Yasa ne de çalışma hayatını düzenleyen diğer yasalar tek başına yeterli koruma sağlamıyor.”
VTV işvereninin, maaşları ödemediği, sigorta primlerini de gerçek ücretler üzerinden değil asgari ücretten yatırdığı öne sürülen açıklamada, “VTV’de yaşananlar göstermiştir ki, basın emekçileri henüz işten atılmadan sendikal örgütlenmesini tamamlamalıdır” denildi.
ÇGD Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu, VTV işverenine, iş akitleri feshedilen çalışanların kıdem ve ihbar tazminatlarıyla maaş ve fazla çalışma ücretlerinin gerçek maaşları üzerinden ödenmesi çağrısında bulundu.
Dernek, geçmişte de çalışanlarını Basın İş Yasası’na göre sigortalamayan VTV işverenine yönelik yasal girişimde bulunmuş, bu girişimler sonucunda VTV işvereni, çalışanlarını Basın İş Yasası kapsamında çalıştırmayı kabullenmişti. ÇGD şimdi de yasal tüm girişimlerde VTV çalışanlarının yanında olacağını açıkladı. (ANTALYA)
ÖNCEKİ HABER

EFSANE AVCILARI 3 tv8 22.30

SONRAKİ HABER

Bir dönem kapanıyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa