24 Aralık 2009 00:00

zama zingo

Samanyolu’nda oynayan Hatice Aslan’ı başta yadırgıyordum. Galiba nedeni, televizyonda benzer rollerde görmemizmiş, komedi ailelerinin kızı...

Paylaş

* Samanyolu’nda oynayan Hatice Aslan’ı başta yadırgıyordum. Galiba nedeni, televizyonda benzer rollerde görmemizmiş, komedi ailelerinin kızı. Kötü kadın rolünde gayet başarılı.
* Samanyolu’nda IV. Osman diye bir dizi var, gerçekten önemli bir yaratıcılık örneği. Samanyolu’nu biliyorsunuz, fikirleri doğrultusunda şöyle bir dizide karar kılmışlar: Bir polisiye dizisi olsun, ama Osmanlı sevgisi aşılasın. Onu da nasıl yapsın, Osmanlıca konuşsun, yani sürekli kimsenin anlamadığı terimler kullansın. Bir de her bölümün sonunda bir tarihi kıssa anlatsın. Konuyla ilgisi olmasa da olur, yeter ki bizi o havaya soksun. Terimler bayağı komik, hani “maktul-ü sani nerede?” gibi, ikinci maktul anlamında. Kıssalar, ayrı manasızlık. Polisiye kısmı da eğlenceli. Pek atak adamlar olmadıkları için Arka Sokaklar seviyesinden daha yavaş bir aksiyonla, adamları yakalayıp itiraf ettiriyorlar.
* Ha diyeceksiniz ki CSI, Kanıt Peşinde dizilerinin büyük laboratuvarları var diye onlar daha mı iyi? Cinayetleri daha zekice kurguladıkları oluyor, onun dışında bildiğin taktik: Araştır, saçma bir şey öğren, yanlış adamdan kuşkulan, yanlış adamdan kuşkulan, yanlış adamdan kuşkulan, doğru adamı bul, yakala, adam zaten konuşur. Bu kurala uymayan polisiye dizi bilen varsa söylesin. İzlemezsem kumanda taş olsun!..
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Çağrı karşılık buldu

SONRAKİ HABER

EFSANE AVCILARI 3 tv8 22.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa