25 Aralık 2009 00:00

Zaman geçti anlayış değişmedi

BDP’li belediye başkanları ve siyasetçilere yönelik operasyon, 15 yıl önce DEP’li milletvekillerinin Meclis çıkışında gözaltına alınma biçimini hatırlattı.

Paylaş

BDP’li belediye başkanları ve siyasetçilere yönelik operasyon, 15 yıl önce DEP’li milletvekillerinin Meclis çıkışında gözaltına alınma biçimini hatırlattı. Polislerin DEP’lileri yaka paça gözaltına alma görüntüleri hâlâ hafızalarda. Aynı dönemde gözaltına alınan ve 10 yıl hapis yatan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, benzer şekilde polis aracına bindirildi.
Yapılan operasyonda ortaya çıkan görüntüler, 2 Mart 1994’te Meclis çıkışında gözaltına alınan DEP’lileri akıllara getirdi. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile yaşamını yitiren Orhan Doğan’ın da aralarında bulunduğu DEP milletvekillerinin gözaltına alınma şeklinin aynı olması dikkat çekti. 15 yıl önce yaka paça gözaltına alınan Orhan Doğan’ın 10 yıllık cezaevi arkadaşı ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da aynı şekilde gözaltına alındı. Gözaltına alınırken gazetecilere, “Halkımızı çok seviyoruz. Siirtlileri çok seviyoruz. Mutlaka bir gün barışa ulaşacağız” diyen Sadak, polislerce kafasına basılarak polis aracına konuldu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP ‘açılım’a devam ediyor!

SONRAKİ HABER

BDP operasyonuna Bölge illerinden tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa