25 Aralık 2009 00:00

‘Sen kadınsın git evinde otur’

ÖNCE hakaret eden polis, hızını alamayınca bu kez tehdit etti. Bu utanç verici olay, Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaşanırken kameralar saniye saniye kayıttaydı.

Paylaş

ÖNCE hakaret eden polis, hızını alamayınca bu kez tehdit etti. Bu utanç verici olay, Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaşanırken kameralar saniye saniye kayıttaydı.
Sarıkamış’ta yaşamını yitirenleri anmak için İstanbul’dan yola çıkan bisikletçiler, Trabzon ve Rize’den sonra Artvin’e geçerken Rize’nin Fındıklı ilçesinde polis engeliyle karşılaştılar. Araçların kırmızı ışıkta geçtiği iddiasıyla konvoyu durduran polis ekipleri, konvoyda bulunan bir kadının “Resmi bir organizasyon” demesi üzerine “Sen kadınsın, git evde otur” diyerek hakaret etti. Gazetecilerin olay yerinde olduğunu fark etmeyen polis memuru, konvoydakilere “Sizinle görüşeceğiz” diyerek tehdit etmekten de geri durmadı.
İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, polisler tarafından hakarete uğradıklarını söyledi.
“Yaptığımız organizasyon resmi bir organizasyondur. Polislerin görevi yolumuzu açmak ve bisikletlilerin daha güvenli ilerlemesini sağlamak, ama onlar bize hakaret ediyor ve polislerden biri bana ‘Sen kadınsın, git evinde otur’ dedi. Yapmış olduğumuz bu anlamlı turda yaşanan bu olay moralimizi çok bozmuştur” diyen Akyüz, üzüntülerini belirterek, Sarıkamış’a varmak üzere yola devam etti.
Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, yaşanan olayla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, “İnceleme sonucunda görevli memurları gerekirse açığa alıp, haklarında soruşturma başlatacağız. Şu anda incelememiz sürüyor” diye konuştu. (Rize/EVRENSEL)
Musa Yazıcı
ÖNCEKİ HABER

ALİ SERKAN EROĞLU UNUTULMADI

SONRAKİ HABER

ÇÜ öğrencileri rektörden yanıt bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...