25 Aralık 2009 00:00

Bir eylem planı hazırlanmalı

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, maden ocaklarında meydana gelen kazaların oluşmasına neden olan etkenlerin; ilgili kurum ve kuruluşların ...

Paylaş

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, maden ocaklarında meydana gelen kazaların oluşmasına neden olan etkenlerin; ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyonu ile birlikte en kısa zamanda masaya yatırılması ve çözümlenebilmesi için acil olarak bir eylem planı hazırlanması gerektiğini bildirdi.
Yapılan açıklamada, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in, yaptığı bir konuşmada, “maden ocaklarında meydana gelebilecek bir kazayla ilgili Maden Mühendisleri Odası’nın, işçi sendikalarının, işveren sendikalarının ve kendilerinin sorumluluğu bulunduğunu” ifade ettiği kaydedildi.
13 bin üyeye ve 55 yıllık birikime sahip bir meslek örgütü olan Maden Mühendisleri Odasının, her zaman sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiği ve görevini yerine getirdiği belirtilen açıklamada, oda olarak sektörde yaşanan iş kazalarının önlenmesiyle ilgili olarak da pek çok çalışma yapıldığı, raporlar hazırlandığı ve bunların sonuçlarının ilgililerle ve kamuoyuyla paylaşıldığı kaydedildi.
Açıklamada, “Ancak, bugüne kadar yapılan bu çalışmaları dikkate almayan yöneticilerin bir de meydana gelebilecek iş kazalarında odamızın da sorumluluğunun bulunduğundan bahsetmesini doğru bulmadığımızı ifade etmek isteriz. Bu açıklamanın, bundan sonraki çalışmalarda beraber hareket edilmesi gerekliliğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz” denildi.
Açıklamada kazaların oluşmasına neden olan etkenlerin; ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyonu ile birlikte en kısa zamanda masaya yatırılması ve çözümlenebilmesi için acil olarak bir eylem planı hazırlanması gerekmektiği de belirtildi..
AİLELERE PARA YARDIMI
Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ndeki grizu faciasında yaşamını yitiren Gedizli 5 işçinin ailesine para yardımı yapıldı. Başbakanlık Acil Yardım Fonu ve Bursa Valiliği, Gediz’e bağlı Gümüşlü Köyü’nden Mehmet ve Ahmet Çetin, Gökler beldesinden Muammer Aktaş, Cebrail beldesinden Yahya Arabozan ve Yağmurlar köyünden Ramazan Baştepe’nin ailelerine 11’er bin lira para yardımı yaptı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Guantanamo kapanmıyor

SONRAKİ HABER

Hükümet süreci yönetemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...