25 Aralık 2009 00:00

Hammami için imza kampanyası

TUNUS’ta demokrasi ve özgürlük mücadelesinin tanınmış simalarından Tunus İşçileri Komünist Partisi (PCOT) Sözcüsü Hamma Hammami ile dayanışma için imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

TUNUS’ta demokrasi ve özgürlük mücadelesinin tanınmış simalarından Tunus İşçileri Komünist Partisi (PCOT) Sözcüsü Hamma Hammami ile dayanışma için imza kampanyası başlatıldı. Farklı ülkelerden sendika yöneticileri, aydınlar ve partiler tarafından imzalanan metinde şu ifadelere yer verildi:
- Hamma Hammami ve Tunus İşkence Karşıtı Dernek Başkanı Avukat Radia Nasravi’nin evindeki kuşatmaya son verilsin.
- Hammami ve Nasravi hakkında uydurma gerekçelerle dava açılmaya son verilsin. Ellerinden alınan seyahat özgürlükleri iade edilsin.
- 29 Eylül 2009’da havaalanında Hammami ve Nasravi’ye yönelik saldırı hakkında soruşturma başlatılsın. Saldırının failleri hakkında dava açılsın.
- Hammami ve Nasravi’nin yanı sıra muhalefet partilerinin, dernek ve örgütlerin sembolik isimlerine yönelik karalama kampanyasına son verilsin. (DIŞ HABERLER)

NE OLMUŞTU

Eylül ayı sonunda El-Cezire televizyon kanalında bir saatlik bir söyleşiye katılan Hamma Hammami, ülkeye dönüşünde havaalanında yirmi kişilik bir polis ekibinin tekme tokat saldırısına uğradı.
Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezik ve morluklar oluşan Hammami, öylece dışarıya bırakıldı.
Birkaç gün sonra ise Cenevre’de bir toplantıdan dönen eşi, insan hakları savunucusu Avukat Radia Nasravi’yi havaalanında karşılamaya gittiğinde, daha büyük bir saldırı girişimiyle karşılaştı.
Havaalanı parkında bıraktığı otomobilinin benzin deposuna yanıcı ve patlayıcı kimyasal madde konulmak suretiyle, Hammami ve eşine suikast girişiminde bulunuldu.
Olay yerine çağrılan uzmanlar, depoya konan maddenin şans eseri alev almadığını, otomobilin havaya uçurulmasının planlandığını tespit ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Blair’in dışişleri bakanı ‘İşgale katılma’ demiş

SONRAKİ HABER

Guantanamo kapanmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...