25 Aralık 2009 00:00

Blair’in dışişleri bakanı ‘İşgale katılma’ demiş

İNGİLTERE’de Irak savaşı soruşturması devam ederken, savaş öncesi dönemde resmi makamlarca yapılan yazışmaları gösteren belgeler de birer birer ortaya çıkıyor.

Paylaş

İNGİLTERE’de Irak savaşı soruşturması devam ederken, savaş öncesi dönemde resmi makamlarca yapılan yazışmaları gösteren belgeler de birer birer ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bir belgeye göre 2003 yılında Irak savaşından iki gün önce dönemin Dış İşleri Bakanı Jack Straw tarafından Başbakan Tony Blair’e hitaben yazılan mektupta, Straw’ın Irak saldırısına katılmaması için Blair’e tavsiyede bulunduğu belirtildi.
Irak işgalinden iki gün önce Jack Straw’ın Blair’e yazdığı mektupta, “İngiltere’nin ABD ile birlikte savaşa girmemesi, ancak savaş sonrasında geri çekilme konusunda İngiltere’nin lojistik destek verebileceği” görüşlerine yer veriliyor.
Bu gelişmelerden sonra Irak savaşı soruşturmasını yürüten heyet, Jack Straw’ı ifade vermeye çağırdı. İngiltere Başbakanı Gordon Brown ise, önümüzdeki yıl yapılması beklenen genel seçimlerden sonra soruşturma komisyonuna ifade verecek. Gordon Brown’un, kabine üyeleri ve ülke yönetiminden sorumlu olduğu için seçimlerden sonra çağrılmasının daha uygun olacağı ifade edilmişti. (DIŞ HABERLER)




ÖNCEKİ HABER

Eritre’ye BM ambargosu

SONRAKİ HABER

Hammami için imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...