26 Aralık 2009 00:00

Belediye şoförleri kontak kapattı

BELEDİYE-İŞ üyesi sürücüler, Adana’da kontak kapattı.

Paylaş

BELEDİYE-İŞ üyesi sürücüler, Adana’da kontak kapattı. Türk-İş’in TEKEL işçileriyle dayanışma için aldığı eylem kararı doğrultusunda belediye otobüsleri bir saat boyunca bağlandı. Türk-İş Bölge Başkanı Edip Gülnar ve Türk-İş’e bağlı şube başkanlarının katıldığı eylemde 163 otobüs hattan çekildi.
Eylem, merkez Yüreğir ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü önünde gerçekleşti. Belediye-İş’e üye sürücüler, araçlarını yol kenarına çekerek bir saat çalışmadılar.
Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 163 otobüs, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde arka arkaya dizildi. Çoğu kadın olan belediye şoförleri, otobüslerin önünde toplanarak “TEKEL işçileri yalnız değildir”, “AKP şaşırdı sabrımızı taşırdı” şeklinde sloganlar attılar.
Burada bir konuşma yapan Türk-İş Bölge Başkanı Edip Gülnar, AKP Hükümeti’nin özelleştirmelerle bütün memleketi bitirdiğini söyledi.
TEKEL işçilerinin haklı bir mücadele verdiklerini hatırlatan Gülnar, “Başbakan işçileri 4-c’ye göndereceğini söylüyor. 4-c kölelik düzenidir. Yapılması gereken, özelleştirmelerin durdurulması ve yeni istihdam alanları açılmasıdır. Bugün işçileri 4-c’ye göndermek istiyorsunuz. Yarın da kamu kurumlarını satacaksınız. O zaman işçileri nereye göndereceksiniz?” dedi. İşçilerin AKP’yi göndereceği zamanın gelip geçtiğini vurgulayan Gülnar, AKP Hükümeti’ne hodri meydan çağrısında bulundu. Türk-İş’in artık eskisi gibi sesiz kalmayacağını ve başlattığı eylem programını sonuç alana kadar sürdüreceğini ifade eden Gülnar, bütün Adana halkını, işine, ekmeğine sahip çıkan TEKEL işçileri ile dayanışmaya çağırdı.
Gülnar, TEKEL işçilerine destek amacıyla yaptıkları eylemi her cuma günü bir saat artırarak sürdüreceklerini söyledi.
Türk-İş’in hükümetin arka bahçesi olmadığını söyleyen Gülnar, Başbakan’ın işçilere bakış açısını değiştirmesini istedi. Gülnar, akşam iş çıkışında AKP önünde yapacakları eyleme de çağrı yaptı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş ve Yol-İş üyeleri bir saat iş bıraktı

SONRAKİ HABER

AKP Diyarbakır’da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...