26 Aralık 2009 00:00

Hayırsever patron kurtarma ekibi istememiş

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 19 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlaması hakkında konuşan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, maden sahibinin kendilerini yardım için arayanlara “Gelmenize gerek yok” dediğini söyledi.

Paylaş

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 19 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlaması hakkında konuşan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, maden sahibinin kendilerini yardım için arayanlara “Gelmenize gerek yok” dediğini söyledi.
Zonguldak’ta TEKEL işçilerine destek amaçlı yapılan 1 saatlik iş bırakma eyleminde konuşan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu işçi sağlığı ve iş güvenliği yasasının da bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. 19 işçinin öldüğü özel maden ocağının, projesinden üretimine kadar hata olduğunu vurgulayan Ramis Muslu, kaza akşamı maden sahibinin duyarsız kaldığını belirtti.
Ramis Muslu kazanın olduğu akşam TTK Genel Müdürü ve daire müdürünün kurtarma ekibi yollama önerilerine maden sahibinin duyarsız kaldığını ve ‘Gelmenize gerek yok’ dediğini belirtti. O gece yaşananların insan hayatına önem verilmemesinden kaynaklandığını belirten Muslu “Orada insanlarımız, 19 arkadaşımızı göçük altından kurtarmaları için Zonguldak’tan gelecek kurtarma ekibini beklediler. Umutla beklediler. Ama o akşam buradan genel müdürümüz ve daire başkanımız o maden sahibini aradığında, `Benim 19 cenazem var. Ben bunları kendim alırım, gelmenize gerek yok’ dedi. Buna rağmen kurtarma ekibi gitti, sonuna kadar çalışmalara katıldı. Ben orada işverenin olaya ne kadar duyarsız baktığını, 19 insanın hayatlarının öneminin olmadığına vurgu yapmak istiyorum” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

GAZETE İLANLARIYYA DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPMIŞTI

Daha fazla kâr uğruna 19 kişiye mezar olan maden ocağının sahibi Ercan Şirketler Topluluğu ve Bükköy Madencilik Turizm A.Ş. Sahibi Nurullah Ercan günlerce ortalıktan kaybolmuş ve günlerden sonra ortaya çıkarak gazete ilanlarıyla iyiliksever görüntüleri vermeye çalışmıştı. Kazayla ilgili sorumluluğunun olmadığını söyleyen, Ercan gazetelere verdiği ilanda, ölen işçilerin ailelerine 15’er bin TL para yardımı yapılacağını duyurmuş, ölen işçilerin çocuklarının da iyi bir eğitim alması için çalışacaklarını ve eğitimlerini tamamlamalarının ardından grup bünyesindeki şirketlerde iş imkanı sağlayacaklarını belirtmişti.
Nurullah Ercan, gazetelere verdiği ilanlarda ölen işçilerin ailelerine sahip çıkacağını duyurmuştu. Nurullah Ercan, olayın ardından iki kez maden ocağına gitmesine rağmen fenalaşarak Ankara’ya döndüğünü iddia etmiş ve kazanın ardından maden ocağında adeta nöbet tutan devlet bakanlarına teşekkür etmeyi de unutmamıştı.
ÖNCEKİ HABER

ECZACILAR TÜCCAR DEĞİLDİR

SONRAKİ HABER

Petrol-İş ve Yol-İş üyeleri bir saat iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...