26 Aralık 2009 00:00

Yolsuzluk soruşturmasına bakanlık engeli

ESM Samsun Şube’si Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Kumköy Hidro Elektrik Santarali ile ilgili yolsuzlukların soruşturulmasına izin vermediğini açıkladı.

Paylaş

ESM Samsun Şube’si Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Kumköy Hidro Elektrik Santarali ile ilgili yolsuzlukların soruşturulmasına izin vermediğini açıkladı.
Sendika binasında bir açıklama yapan ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Erdoğan yaptığı açıklamada daha önce Kumköy Hidro Elektrik Santraliyle ilgili yapılan usulsüzlükleri basınla paylaştıklarını belirterek yaptıkları açıklamalar sonrasında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın olaya el koyduğunu söyledi. Duruma el koyan savcılığın Çevre ve orman Bakanlığı’ndan ilgili DSİ sorumluları hakkında soruşturma onayı istediğini belirten Erdoğan, Bakanlığın ise soruşturmaya izin vermediğini söyledi.
Bakanlığın her şey açıkça ortadayken bir kamu zararının olmadığını, yanlış anlaşılma olduğunu bunun da yorum farkından kaynaklandığını iddia ederek soruşturma izni vermediğine dikkat çeken Erdoğan; Oysa zararın yorum farkıyla izah edilemeyecek kadar büyük olduğunu dile getirdi. Bakanlığın bu tutumunun da başlı başına bir hukuksuzluk olduğunu söyleyen Erdoğan, Bakanlığın bu kararını Danıştay’a taşıdıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. (Samsun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

SONRAKİ HABER

‘Paran yoksa öl diyorlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...