26 Aralık 2009 00:00

MiT darbelerden bihabermiş!

SAVCILARA göre Ergenekon davasının özünü oluşturan ‘Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız’ adlı darbe planlarından MİT’in ‘haberi olmadığı’ ortaya çıktı.

Paylaş

SAVCILARA göre Ergenekon davasının özünü oluşturan ‘Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız’ adlı darbe planlarından MİT’in ‘haberi olmadığı’ ortaya çıktı.
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin, 1 Ekim tarihindeki duruşmada, ‘Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız’ darbe planları konusunda Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bilgileri olup olmadığının sorulmasını istedi.
BİLGİ İSTENDİ
Bunun üzerine davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ‘Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız’ adlı darbe planlarının var olup olmadığının sorulmasına karar verdi.
BİLMİYORLARMIŞ!
Mahkeme ayrıca, darbe planlarıyla ilgili belgelerin gönderilmesini de talep etti. MİT Müsteşarlığı ise ‘Müsteşar A. Hukuk Müşaviri S. Asuman Bozoklu’ imzasıyla gönderdiği yazıda, “‘Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız’ olarak adlandırılan darbe planlarıyla ilgili olarak, açık kaynaklarda yer alan hususlar dışında teşkilatımızda bilgiye rastlanılmamıştır” dedi. (İSTANBUL)

SAVCI SAVCIYI ŞİKAYET ETTİ
Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarından Kasım İlimoğlu’nun, aynı soruşturmayı yürüten savcıları Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet ettiği ortaya çıktı. İlimoğlu, Öz dahil 6 Ergenekon savcısı hakkında adil yargılamanın engellendiğini, usulsüzlük ve hukuksuzluklar yapıldığını iddia ediyor.
ÖNCEKİ HABER

Çarpıcı iddia: Kafes’in merkezi Malatya

SONRAKİ HABER

NAZiLER GiBi YAKTILAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...