26 Aralık 2009 00:00

Çarpıcı iddia: Kafes’in merkezi Malatya

ZİRVE katliamı sanığı Varol Bülent Aral duruşmada, ‘Kafes Eylem Planı’nın merkezinin Malatya olduğunu söyledi.

Paylaş

ZİRVE katliamı sanığı Varol Bülent Aral duruşmada, ‘Kafes Eylem Planı’nın merkezinin Malatya olduğunu söyledi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz ile özel görüşme yaptığını iddia eden Aral, “Bekleyip göreceğiz’’ dedi.
Malatya Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin boğazı kesilerek öldürüldüğü katliamın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmasına, tutuklu sanıklar ve azmettirici Varol Bülent Aral katıldı. Aylardır Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığından beklenen yanıt, Ergenekon davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden geldi. Yanıtta, Zirve katliamıyla Ergenekon soruşturmasının ‘bağlantılı olmadığı’ belirtildi.
‘SAVCILIĞA YENİDEN YAZI YAZILSIN’
Bunun üzerine söz alan Müdahil Avukat Erdal Doğan, ‘‘Bizim talebimiz; soruşturmayı sürdüren Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturmayla ilgili bağlantısının olup olmadığı yönündeydi. Ancak yanıt mahkemeden geldi. Oysa İstanbul’da özel yetkili savcı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma var. Bizler savcılığa yeniden yazı yazılıp devam eden soruşturma ile ilgili bağlantısının olup olmadığını talep ediyoruz’’ dedi.
Basına sızan ‘‘Kafes Eylem Planı’’ soruşturmasının devam ettiğini, bununla ilgili tutuklamalar yaşandığını hatırlatan Doğan, ‘‘Bahsi geçen planda Malatya katliamından da söz edilmektedir. Dolayısıyla bu soruşturma ile ilgili olarak da bağlantı olup olmadığı önemlidir. Mahkemenin kararından önce bu soruşturmanın sonucunu beklemesini talep ediyoruz’’ dedi. Savcı da ‘‘Kafes Eylem Planı’’nın İstanbul’dan sorulmasını istedi.
SAVCIYLA ÖZEL GÖRÜŞME
Söz alan Varol Bülent Aral da İstanbul’da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile yarım saat özel görüştüğünü belirterek, ‘‘İçeriğiyle ilgili bilgi vermem doğru değil. Ancak şunu söyleyeyim. ‘Kafes Eylem Planı’nın merkezi Malatya’dır. Bunu bekleyip göreceğiz’’ dedi.
Mahkeme başkanının ‘‘Bunları neye dayanarak söylüyorsun?’’ sorusuna Aral, ‘‘Bazı yerlerle bazı görüşmeler yaptım. Bunun gerçek olduğunu göreceğiz’’ dedi.
Aral’la Tutuklu Sanık Emre Günaydın’ın Avukatı Niyazi Tokmak arasında tartışma çıktı. Tokmak mahkemeye ‘‘Bir meczubun söylediklerini zapta alıyorsunuz. Ben bunun söylediği hiçbir şeyin dikkate alınmamasını talep ediyorum’’ dedi.
Tutuklu sanık Emre Günaydın da Aral’la ilgili, ‘‘Bu adamın bildiği her şey, internetteki yazılardan ibarettir. Yatacak yeri olmadığı için kendisine iftira etmiştim. Ancak elimi verdim, kolumu kaptırdım. Benim ve bu ülkenin bu adamdan kurtarılmasını istiyorum’’ dedi. (MALATYA)
ÖNCEKİ HABER

Skandal üstüne skandal

SONRAKİ HABER

MiT darbelerden bihabermiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...