26 Aralık 2009 00:00

Cemil Çiçek’e ağır suçlama

İSMAİLAĞA cemaati ile Fethullah Gülen grubuna yönelik yürüttüğü soruşturmadan sonra Adalet Bakanlığı tarafından hakkında 26 yıla kadar hapis istemiyle dava ...

Paylaş

İSMAİLAĞA cemaati ile Fethullah Gülen grubuna yönelik yürüttüğü soruşturmadan sonra Adalet Bakanlığı tarafından hakkında 26 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve meslekten ihracı istenen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, çarpıcı iddialarda bulundu. Cihaner, HSYK’ya gönderdiği savunmada, bazı bakanları ve Adalet Bakanlığı’nı suçladı.
TUTANAK TUTTU
Cihaner savunmasında, İsmailağa cemaatine ilişkin soruşturma sırasında şüpheliler gözaltında iken sekreterinin Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in görüşmek istediğini söyleyerek telefonu bağladığını belirterek şöyle devam etti: “Cemil Çiçek özetle; ‘gözaltındaki şüphelileri salıvermemi’ istedi. Ben yasal gereğini yapacağımı söyleyerek konuşmayı sonlandırdım ve sorguya sevk ettiğim 9 kişi tutuklandı. Sekreterime konuşmanın tarih ve saatini not alması talimatını verip bir tutanak tuttum” dedi. Cihaner, bu tutanağı da savunmasına ekledi.
TEHDİT İDDİASI
Cihaner savunmasında, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Çetin Şen’in de kendisini cep telefonundan arayarak, “Böyle soruşturmalar insanın başını derde sokar. Yaptığın soruşturma Ergenekon soruşturmasına misilleme olarak algılanacaktır” dediğini ileri sürdü. Cihaner, kendisinin de Şen’e, “Soruşturmayı başlattığımda ortada Ergenekon diye adlandırılan bir soruşturma yoktu. Ayrıca öyle denilse bile bu kaygı ile soruşturmadan geri durulamaz” dediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

SiLAH GERiLiMi!

SONRAKİ HABER

Skandal üstüne skandal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...